Mijn favorieten
Nieuw wachtwoord nodig?

Verstuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je je nieuwe wachtwoord kunt instellen.

We hebben je een mail gestuurd. Niets ontvangen? Check je spambox en je mailadres. Of stuur een bericht aan de klantenservice.

Sluiten

Een sport fotograaf fotograaf
boek je eenvoudig online


  • Vergelijk 1575+ professionele fotografen

  • Altijd goed garantie

  • Vaste prijs vooraf

  • Reviewscore 9.4

Alles wat je wilt weten over het laten maken van sportfoto

Sportfotografie is een vorm van fotografie waarbij er gebruik wordt gemaakt van het juiste moment om zo de perfecte beweging vast te leggen met een mooie actie foto.

Sportfotografie is een type van zakelijke fotografie waarbij verschillende sporten gefotografeerd worden. Bij sportfotografie heeft een fotograaf met veel verschillende aspecten te maken.

Ten eerste is het belangrijk dat de fotograaf de sport goed kent. Iedere sport is anders en heeft andere spelregels. De spelregels bepalen voor de fotograaf de momenten waarop hij of zij een mooie actiefoto kan maken langs de lijn.

Bij veel sporten speelt snelheid een grote rol. Dit is vaak een uitdaging voor fotografen. Wanneer snelheid geen rol speelt, is het belangrijk dat de fotograaf de precisie vast weet te leggen, dit zorgt voor continue autofocus.

De meeste sportfotografen werken met geavanceerde camera’s. Deze hebben een goede autofocus en kunnen meerdere beelden per seconde vastleggen. Maar het komt altijd nog neer op een goede timing. Als die verkeerd is, mist de fotograaf zelfs bij die hoge snelheid nog de kans om het onderwerp goed in beeld te brengen. 

De meeste sportfoto’s zijn mooi, omdat ze een moment helemaal stilleggen. Bijvoorbeeld een mooie actie van een voetballer tijdens een wedstrijd. Dat betekent hoe korter de sluitertijd, hoe beter. Wat de beste sluitertijd is om een beweging te bevriezen, hangt af van veel factoren. Is het onderwerp dichtbij, dan moet de fotograaf een snelle sluitertijd hebben. Het onderwerp beweegt dan namelijk relatief gezien veel sneller.

Over het algemeen wordt verwacht dat sport voornamelijk buiten plaats vindt, maar er zijn ook genoeg sporten die binnen plaatsvinden. Buiten heb je te maken met licht wat veel en snel kan afwisselen. Binnen kan het licht flets of juist te fel zijn. Dit maakt het voor de fotografen vaak een uitdaging. Bij sportfotografie mag je vaak geen gebruik maken van flitsen, omdat dit storend is voor de sporters. 

De sluitertijd speelt hierin een grote rol. Een snelle sluitertijd zorgt voor een andere soort foto dan een korte sluitertijd. Het is een kunst voor de fotograaf om dit goed te bepalen, want bij verkeerd gebruik kan het zijn dat er geen scherpe foto’s worden gemaakt.

Sportfotografie wordt vaak gebruikt voor kranten en bladen, maar ook voor online gebruik. Goede sportfoto’s kan een geschreven artikel een stuk aantrekkelijker maken. Het gaat dan leven.

Meest gekozen fotoshoots

Waarom je sportfoto via Happix laten maken?

Happix heeft het grootste aanbod van fotografen die sportfotografie mogelijk maken. Wij zijn de enige die jou een fotoshoot garanderen bij een professionele fotograaf in jouw regio. 

Niet alleen garanderen wij jou een fotoshoot, maar ook een goede shoot. Zo hebben wij negen garanties opgesteld. Het kiezen van de fotograaf die bij jou past kan nogal lastig zijn met al die keuze, daarom hebben wij de visuele keuzehulp in het leven geroepen. Stel jouw instellingen en maak het kiezen echt gemakkelijk!

De euforie, de pijn, de inspanning. Dit kun je allemaal terugvinden tijdens een sportevenement. Niet alleen de sporters zelfs, maar ook de supporters zitten volledig in de sport. De juiste sportfotograaf weet de regels, snapt de timing en komt vliegensvlug in actie. De beelden die dat oplevert staan voor eeuwig.

Wat krijg ik dan als ik mijn sportfotografie via Happix boek?

  • Alle prijzen zijn inclusief reistijd en kilometers binnen jouw regio en exclusief BTW.
  • Je foto's zijn bewerkt en worden digitaal en in hoge resolutie geleverd.
  • Je mag je foto's vrij gebruiken voor jouw bedrijf. 

Op zoek naar meer inspiratie?

Een sport fotoshoot boek je eenvoudig online!

1. Vergelijk

Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1575+ fotografen

2. Boek

Check hun beschikbaarheid en kies de fotograaf die bij jou past

3. Betaal

Boek veilig online met garantie en een vaste prijs vooraf

4. Fotoshoot

Bekijk en download je foto’s. Je kunt ze vrij gebruiken

Meest gekozen fotografen