Mijn favorieten
Sluiten
Kies eerst een plaats of stad
Kies eerst je soort fotografie

Welke mode fotograaf fotograaf
past bij jou?

  • Vind de beste professionele fotograaf

  • Vergelijk op stijl, reviews en beschikbaarheid

  • Je boekt met vaste prijs vooraf en 100% garantie

  • Andere klanten geven ons een 9.4

Kleding fotografie? Vergelijk hier alle kledingfotografen

Op zoek naar de beste kledingfotografie om jouw persoonlijke kledingcollectie aan te bieden? Kleding fotografie ofwel kleding fotografie legt de focus op de kleding van je nieuwe collectie!

Kleding fotografie is een vorm fotografie dat valt onder een zakelijk portret. Het gaat om het fotograferen van kleding, accessoires en zelfs schoenen. Alles wat ook maar een beetje met kleding te maken heeft en gefotografeerd mag worden, valt onder kledingfotografie.

Kleding fotografie wordt regelmatig verward met model fotografie. Het grote verschil hierin, is dat kleding fotografie gefocust is op mode en model fotografie gaat om het model dat deze kleren verkoopt.

De mogelijkheden van kleding fotograferen voor je webshop zijn ontzettend breed. Het kunnen zowel productfoto’s, kledingsets en volledige outfits zijn die je op de foto zet. Kleding fotografie webshop is perfect voor webgebruik zoals bijvoorbeeld lookbooks, instagram shopping en visuele communicatie. 

Deze presentaties van je kleding verhoogt je omzet, gezien klanten graag de complete look willen aanschaffen. Met dit type fotografie kun je zowel het model als de kleding scherp vast laten leggen.

Om alles naar wens te laten verlopen, raden we aan om van te voren na te denken over wat je wensen precies zijn. Denk na over de setting en de stijl van de foto’s en wat je uiteindelijke doel is voor de foto’s. 

Het kan al helpen als je aangeeft als ze bijvoorbeeld voor een webshop zijn of bijvoorbeeld voor instagram-promotie. Spreek van te voren af met de fotograaf wat jij graag wilt laten zien en uit wilt stralen, zo loopt de fotoshoot soepel en comfortabel.

De kleding fotograaf zorgt uiteindelijk voor goede professionele foto’s waar jouw persoonlijke touch naar voren komt. Jouw wensen staan centraal, zodat jij blij wordt van mooie foto’s.

Meest gekozen fotografen

Waarom kleding fotograferen via Happix?

Setjes kleding uitgezocht, make-up aangebracht en een stevige beurt bij de kapper. Jouw model is klaar voor de kleding fotoshoot. Ben jij dat ook? Een professionele fotograaf kan jou verder helpen met jouw merk sterk neer te zetten.

Happix heeft het grootste aanbod kleding fotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die jou een fotoshoot garanderen bij een professionele kleding fotograaf in jouw regio. Het kiezen maken wij gemakkelijk met handige en uitgebreide filteropties.

Hoe werkt het? Vul je locatie in en selecteer fotografie kleding. Happix toont jou elke professionele fotograaf in de buurt. De fotografen kun je vergelijken op prijs, portfolio, reviews, ervaring, stijl, levertijd en persoonlijke teksten.

4 snelle tips voor kledingfoto’s

Er zijn (zoals je hierboven ziet) veel verschillende manieren om jouw merk op de markt te zetten. Daarom hebben we hieronder 4 snelle tips opgesteld met zaken waar je rekening mee kunt houden bij het opzetten van een campagne.

  • Denk na over de locatie. Past het bij jou om het in je winkel, in een studio of juist op locatie te doen?
  • Welk kleurgebruik wil jij naar boven laten komen? Ga je voor donkere, lichte of juist kleurrijke foto’s?
  • Wil je bepaalde objecten (zoals auto’s) of props gebruiken? Dit heeft invloed op de locatie!
  • Wil je telkens één model op de foto zetten of afwisselen met meerdere modellen?

Veelgestelde vragen over kledingfotografie

Wat kost een kleding fotoshoot?

De prijzen per fotograaf kunnen flink verschillen. De kosten van kleding fotografie zijn gemiddeld €1500,-. Dit is het gemiddelde maatwerk tarief per dag. Afhankelijk van het formaat van jouw opdracht en of je een studio nodig hebt kan het tarief lager of hoger zijn. Bekijk hier de tarieven van de top 10 kleding fotografen!

Hoe werkt maatwerk? Je vraagt altijd eerst een offerte aan. Je fotograaf geeft op basis van je omschrijving de tijdsduur en een tarief door. Je kan daarna met een vast tarief vooraf boeken.

De kosten worden natuurlijk ook beïnvloed door reiskosten. Wanneer je jouw fotoshoot via Happix boekt zijn er achteraf nooit onverwachte kosten, zoals benodigde techniek, selectie, nabewerking en levering. Je boekt altijd met duidelijke afspraken en een vaste prijs vooraf.

Wat is kledingfotografie?

Het gaat om het fotograferen van kleding, accessoires en zelfs schoenen. Alles wat ook maar een beetje met kleding te maken heeft en gefotografeerd mag worden, valt onder kledingfotografie. Kleding fotografie wordt regelmatig verward met model fotografie.

Waarom een kledingfoto laten maken?

De mogelijkheden van kleding fotograferen voor je webshop zijn ontzettend breed. Het kunnen zowel productfoto’s, kledingsets en volledige outfits zijn die je op de foto zet. Kleding fotografie is perfect voor je website, lookbooks, instagram shopping en andere (online) communicatie.

Hoe kan je het beste kleding fotograferen?

Bedenk van te voren wat je nodig hebt om alles naar wens te laten verlopen. Denk na over de setting en de stijl van de foto’s en wat je uiteindelijke doel is voor de foto’s. Zijn de foto's bijvoorbeeld voor een webshop of voor instagram-promotie?

Wie is de beste kledingfotograaf?

De beste fotograaf voor jouw fotoshoot is de fotograaf waarvan het portfolio jou gevoelsmatig het meeste aanspreekt. Vergelijk alle portfolio's. Kijk daarbij naar de stijl van de fotograaf en of deze het type kleding foto's maakt dat jij zoekt. Bekijk hier de top 10 kleding fotografen!

Op zoek naar meer inspiratie?

Boek je mode fotoshoot vertrouwd online!

1. Vergelijk

Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1225+ fotografen

2. Boek

Check hun beschikbaarheid en kies de fotograaf die bij jou past

3. Betaal

Boek veilig online met garantie en een vaste prijs vooraf

4. Fotoshoot

Bekijk en download je foto’s. Je kunt ze vrij gebruiken

Meest gekozen fotoshoots