Aart uit Enkhuizen

Aart uit Enkhuizen

Wat is mijn drijfveer?

In 1960 maakte ik met de duitse zes bij zes camera van mijn vader de eerste foto's die andere mensen leuk vonden en wilden hebben. In de kinderboerderij van de dierentuin in Amsterdam. Daarmee begon het allemaal.


Wat maakt mij gelukkig?

Er zijn een heleboel dingen waarvan ik gelukkig word. Mensen die dolgelukkig voor de trouw ambtenaar staan, een puppie aaien, mijn eigenste vrouw Sieglien, die had ik eigenlijk vooraan deze zin moeten zetten, door de zoeker van mijn camera kijken, lekker bezig zijn, andere mensen eens laten grijnzen. Eigenlijk zou ik wel een kwartier door kunnen gaan met vertellen wat mij blij maakt.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Fotografie is niet meer het vak van een klein elitair groepje met dure fotocamera's. Toch is het nog steeds een retegaaf vak. Ondanks scholing en een heleboel jaren ervaring vind ik het nog steeds gaaf als er weer een knappe kiek op mijn scherm verschijnt. Dat gevoel is te vergelijken met de geur van versgebakken appeltaart, of de warmte van de zon op je gezicht. Bij mij in huis wonen een paar bassetten. De Bassettendames. Dat zijn van nature gezellige hartelijke wezens. Die jokken niet, want dat hebben ze nooit geleerd. Die zijn blij als ze je weer zien. Dat enthousiasme, dat is wat ik, vergelijkbaar met mijn fotografie, voelen wil.

Lees Alle informatie over fotograaf Aart uit Enkhuizen
Boek Aart uit Enkhuizen
chatIcon

We maken op onze website gebruik van cookies voor technische en analytische redenen en voor marketingdoeleinden. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.