Op zoek naar goede webshop foto's? Als je een product op de markt wilt brengen dan zijn aantrekkelijke foto’s erg belangrijk. Vaak kijken mensen eerder of zelfs alleen naar een foto, in plaats van naar de tekst die erbij staat. Met webshop fotografie zorg je dat jouw product er zo mooi en aantrekkelijk mogelijk op staat.

Bij productfotografie is de kans groot dat je gelijk denk aan simpele foto’s in hoge kwaliteit van voorwerpen op een witte achtergrond. Niet heel creatief, maar het kan ook op anders. In deze blog geven we je enkele tips voor goede productfoto's op je webshop.

Packshotfotografie is efficient

Het is natuurlijk leuk om webshopfotografie wat speelser te maken, maar sla er niet in door. Je wilt al je nieuwe producten later namelijk ook in dezelfde stijl blijven fotografen. Dat wordt duur en lastig als je voor veel poespas hebt gekozen.

Veel websites kiezen niet voor niets gekozen voor witte achtergronden. Dit is namelijk het makkelijkste in de nabewerking. Die stijl wordt overigens Packshotfotografie genoemd. De eigenschappen van het product worden hiermee benadrukt zodat er een objectieve weergave wordt gegeven.

Sfeervolle productfotografie voor je webshop

Buiten dat producten natuurlijk functionele eigenschappen hebben, komt er ook emotie bij kijken. Met sfeerfotografie laat je de identiteit van het product zien. Om het wat minder clean over te laten komen, kan je gebruik maken van props. Denk bijvoorbeeld aan bloemen om de foto wat meer sfeer te geven. Of een kop koffie bij een stuk appeltaart.

Dat geeft een foto net iets meer leven. Zorg er wel voor dat je hierin niet overdrijft. Een aantal attributen zijn leuk, maar hou het simpel. Zorg ervoor dat ze altijd passen bij je product en dat deze het centrale punt blijft in de foto. Het gaat immers nog steeds om het zo goed mogelijk over laten komen van het product.

Productfoto door Hugo Onink

Productfoto door Hugo Onink

Foto's van fotograaf Hugo Onink

360 graden fotografie voor je website

Je ziet het tegenwoordig steeds meer bij webshop fotografie: 360 graden foto’s. Met behulp van 360 graden productfotografie kunnen bezoekers de producten op je webshop rondom bekijken. De fotograaf fotografeert je producten dan op een enkele as. Of eventueel op meerdere assen zodat de producten ook van bovenaf te bekijken zijn.

Door alle kanten goed te laten zien is het voor mensen makkelijk om een goed beeld te krijgen. Je creeert er een unieke gebruikerservaring mee en haalt weer net wat meer vragen weg bij je klant.

Andere ondergrond

Meestal wordt er bij het maken van website foto’s gebruik gemaakt van een standaard ondergrond, zoals wit, donkergrijs of zwart. Tegenwoordig zie je ook steeds meer goede productfoto’s met een andere ondergrond. Hier kan je mee spelen. Gebruik bijvoorbeeld een kleedje om wat extra sfeer toe te voegen. Of gebruik een houten vloer als achtergrond.

Zorg er wel voor dat het niet extreem is, dit leidt te veel af. Deze manier van fotograferen wordt veel door bloggers en vloggers gebruikt. Zo laten ze wel de functionaliteit van het product zien, maar op een iets andere manier. Het doel blijft hetzelfde, maar met een andere touch.

Productfoto door Radu Emil Nutiu

Foto's van fotograaf Radu Emil Nutiu

Ben je op zoek naar de perfecte foto's voor je website?

Professionele foto's zijn essentsieel. Lees in de blog 5 keer waarom reclamefotografie zo belangrijk is waar je ze allemaal wel niet voor kan gebruiken en wat de voordelen zijn.

Maar wie denkt dat je de spaarrekening moet legen voor een goede camera heeft het mis. Als het kleine producten zijn zou je de foto's zelfs al met de nieuwst smartphones kunnen maken. Je moet daarbij wel verstand hebben van de belichting en deze handmatig in kunnen stellen. Komen de kleuren bijvoorbeeld niet overeen met de kleuren in het echt? Dan heb je een hogere kans op retouren. Er zijn hiervoor gelukkig genoeg tutorials online te vinden!

Liever een professionele website fotograaf? Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor jouw stijl er altijd tussen zit. Kijk daarom bijvoorbeeld ter inspiratie eens naar de portfolios van de bij Happix aangesloten website fotografen. Zo vind je snel een stijl en fotograaf die bij jou past!

Het vergelijken maken wij gemakkelijk met handige en uitgebreide filteropties. Hoe werkt het? Vul je locatie in en selecteer de gewenste soort fotografie. Happix toont jou elke professionele fotograaf in de buurt. De fotografen kun je vergelijken op prijs, portfolio, reviews, ervaring, stijl, levertijd en persoonlijke teksten.

Naast statische foto's is een professionele fotograaf vaak ook in staat om animaties, 3D afbeeldingen of videofragmenten af te leveren. Zo valt je product net wat meer op. Op deze manier kun je de conversie op je webpagina een ontzettende boost geven.