Loading...

Foodfotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Foodfotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Studiofoto's zakelijk

Verfijn je keuze

Foodfotografie

Kerst foto’s voor een onvergetelijke Kerst


It’s the most wonderful time of the year. Bij het horen van dit stukje songtekst weet je gelijk waar deze blog over zal gaan: Kerst!

De koude decembermaand is aangebroken. Iedereen hoopt stiekem op een beetje sneeuw (ook de mensen die zeggen dat ze niet van sneeuw houden). Sneeuw tijdens Kerst maakt de sfeer net wat knusser en gezelliger. Iedereen haalt z’n lampjes van zolder en de eerste kerstbomen worden aangesleept.

Wanneer je over straat loopt zie je mensen met mutsen en wanten. Bij de kerstbomen verkoop wordt het steeds drukker en na je werkdag heb je meer zin in een kopje hete thee of warme chocomel met slagroom dan in een ijskoud biertje. Je bent al uitgenodigd voor de eerste kerstborrels en je bent al aan het bekijken wat je aan gaat doen.

Prachtige kleding vraagt om foto’s

Tijdens deze koude, maar gezellige dagen waar niet alleen iedereen zich prachtig aankleedt, maar ook de settings prachtig zijn aangekleed en verzorgd, is er natuurlijk niet leuker dan de sfeer en gezelligheid vast te leggen.

Iedereen heeft zijn/haar best gedaan er leuk uit te zien, de tafel mooi te dekken, lekkere hapjes te maken, de kerstboom mooi te versieren en de beste muziek uit te kiezen voor Kerstavond. Je hebt familie uitgenodigd en langzaam stroomt iedereen binnen. Voor de kers op de taart van deze avond geven wij je een aantal tips hoe je de beste kerst foto’s kan vastleggen:

  • Polaroid: koop een polaroid camera en fotografeer iedereen. Je kan aan iedereen een eigen polaroid foto meegeven of ze allemaal verzamelen en ze aan het einde van de avond terugkijken.
  • Wegwerp: je kan ook voor zo’n leuke avond een wegwerpcamera aanschaffen. Dit zijn de camera’s die vroeger werden gebruikt en waarvan je de foto’s moet laten afdrukken bij een printshop. Je kan deze uiteindelijk ook opsturen naar iedereen.
  • Telefoon: maak bij binnenkomst van iedereen een foto. Dit is een leuke herinnering voor later en een voordeel is dat je de foto’s gelijk door kan sturen.
  • Fotograaf: je kan een fotograaf boeken die de hele avond foto’s van jullie kan maken. Vaak weet een fotograaf wat er nodig is om de beste foto’s te maken in de donkere, maar gezellige kerstsferen.

Daarnaast is het een van de weinige keren dat de hele familie samen is. Hoe leuk is het om hier een herinnering van te hebben? Een familie fotograaf weet als geen ander hoe hij/zij jouw familie het beste kan vastleggen.

Dus: de sfeer is er, de outfit is er, de gezelligheid is er, wat mist er nog? Het heerlijke, goed voorbereide diner. Omdat er tijdens het diner ook hard gewerkt is aan een lekkere, goed uitziende maaltijd is het leuk om dit vast te leggen. Een foodfotograaf is gespecialiseerd in het fotograferen van lekker eten.

Je zou er ook voor kunnen kiezen deze fotograaf uit te nodigen tijdens het voorbereiden van het eten, zodat deze voorbereidingen ook kunnen worden vastgelegd. Ook kan de foodfotograaf de tafel vastleggen voordat alle mensen komen.

Deze foto’s zou je kunnen gebruiken voor de kerstkaart van volgend jaar en eventueel voor je website (als je kok bent of je eigen restaurant hebt). Je kan natuurlijk ook pronken met je kookkunsten bij je vrienden. Het water loopt ze al in de mond als ze kijken naar jouw heerlijke gerechten.

Foto van: Pieter de Kramer uit Eindhoven

Wat kan je met kerst foto’s doen?

Wanneer je al deze foto’s hebt laten maken, is het nog maar de vraag wat je ermee gaat doen. Het zou zomaar kunnen dat ze in de kast verdwijnen en ze er pas over een paar jaar weer uit getoverd worden. Daarom hebben wij een aantal ideeën voor wat je ermee kan doen:

  1. Om in de kerstsfeer te blijven, zou je voor iedereen een sneeuwbol met daarin een eigen fotootje kunnen maken. Zo heeft iedereen een herinnering aan het kerstdiner in een soort klein beeld.
  2. Je zou van de kerstfoto’s die zijn gemaakt magneten kunnen maken om op de ijskast te hangen in de keuken. Iedereen die dan langskomt kan zien hoe jullie kerst eruit zag.
  3. Een powerpointpresentatie maken voor het volgende jaar is ook een leuk idee. Verzamel alle foto’s die zijn gemaakt en speel deze op een beamer af wanneer jullie weer samen zijn.

Misschien ook interessant voor je?


Meest gekozen fotoshoots:


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1625+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past

We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.