Loading...

Bedrijfsfotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Bedrijfsfotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Zakelijke reportage

Verfijn je keuze

Bedrijfsfotografie

Bedrijfsfotografie: 3 tips voor een bedrijfsreportage


Door: Kim Rooijackers

Er kunnen verschillende reden zijn om een bedrijfsreportage te laten maken. Bijvoorbeeld wanneer je een nieuwe corporate website laat maken en daarvoor nieuw beeldmateriaal nodig hebt. Of wanneer je jaarverslagen en andere officiële stukken wilt voorzien van eigen, authentiek beeldmateriaal. Want zeg nu zelf... Dat ziet er toch véél beter uit dan stockfoto's?!

Door: Nuran uit Almelo

Om je website en je zakelijke social media pagina's persoonlijker te maken kies je ervoor om je team professioneel op de foto te laten zetten. Een team-pagina met foto's wekt namelijk vertrouwen bij potentiële klanten en geeft net dat beetje meer inzicht in de organisatie.

Een bedrijfsreportage bestaat vaak uit verschillende soorten fotografie, namelijk:

  • Vastgoedfotografie
  • Bedrijfsfotografie
  • Evenementenfotografie (bijvoorbeeld tijdens een relatiedag of personeelsfeest)
  • Zakelijke rapportage (bijvoorbeeld voor LinkedIn profielfoto's)

Bedrijfsreportage tips

Denk je na over bedrijfsfotografie? Lees dan onze 3 tips voor een geslaagde bedrijfsreportage! En geen zorgen: een professionele fotograaf denkt natuurlijk graag met je mee.

Door: Heidi uit Haarlem

1. Geen geforceerde glimlachen

Wanneer personeel een onderdeel uitmaakt van de bedrijfsreportage is het belangrijk om hen op een natuurlijke manier vast te laten leggen. Geen geforceerde glimlachen, maar liever mensen die bezig zijn met hun werk.

Meestal kijken mensen bij bedrijfsfotografie niet recht in de camera. Ze zijn zich er vaak niet eens van bewust dat ze op de foto worden gezet. En juist dat zorgt ervoor dat de foto’s veel authentieker worden.

2. Een ruimte zonder afleiding

Zorg ervoor dat de ruimte waarin je de bedrijfsfoto's laat maken opgeruimd en schoon is. Houd het beeld rustig.

Als de ruimte een belangrijk onderdeel is van de bedrijfsreportage (bijvoorbeeld wanneer je een winkel of schoonheidssalon hebt) dan is het belangrijk dat die ruimte de aandacht krijgt. Als de bedrijfsfotografie plaatsvindt in een kleine ruimte dan zal de fotograaf kunnen kiezen voor het gebruik van een groothoek-objectief.

Door: Kim uit Waalre

3. Verschillende kleding, locaties en houdingen

Wil je foto’s laten maken van je medewerkers voor op de team-pagina? Denk dan vooraf goed na hoe je dit wilt vormgeven. Wil je bijvoorbeeld foto’s van medewerkers achter hun bureau? Of wil je ze juist allemaal voor een witte achtergrond laten maken? En houden jullie onderling rekening met elkaars kledingkeuze (kleuren), of juist niet? Door hier van te voren goed over na te denken vormen de foto’s straks een logisch geheel.

Soms gaat de bedrijfsfotografie zelfs nog verder en laten de foto’s van het team ook iets zien van de persoonlijkheid van de medewerker. Bijvoorbeeld van iemand met een tennisracket.


Misschien ook interessant voor je?


Meest gekozen fotoshoots:


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1625+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past

We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.