Feestjes zijn altijd leuk en zou je het liefste nooit meer vergeten. Een party fotograaf weet vaak precies goed de sfeer van jouw feest vast te leggen. De foto's die je zelf maakt zijn ook altijd leuk achteraf, maar toch heel anders dan die van een professionele fotograaf.

Vaak zijn ze wazig, staat niet iedereen erop en glimmende voorhoofden zijn ook geen uitzondering. Heb je binnenkort een feest en twijfel je of je een partyfotograaf wilt inhuren? In deze blog lees je meer over de verschillende soorten foto's die party fotografen vaak maken.

Groepsfoto's

Groepsfoto's worden altijd gemaakt op feestjes, maar niet altijd door een professionele fotograaf. Het zijn leuke foto's voor achteraf om te kijken met wie je was en hoe leuk je het hebt gehad. Er is tegenwoordig aardig wat variatie wat groepsfoto's betreft. Bijvoorbeeld door een fotolijst na te maken of een instagramfeed.

Feest foto door Richard Csorba

Foto van fotograaf Richard Csorba

Actiefoto's

Dit zijn vaak de leukste foto's. Hierin zie je vaak perfect hoe de sfeer hebben. Mensen hebben meestal niet door de dat de foto's gemaakt worden, wat ze juist zo leuk maakt. Bijvoorbeeld iemand die heel enthousiast aan het dansen is. De barman die net bezig is met het maken van een cocktail of een foto van mensen die net een selfie aan het maken zijn.

Foto's van artiesten

Bij feesten zijn er meestal ook artiesten aanwezig. Foto's van artiesten zijn vaak erg divers, omdat je ook veel verschillende artiesten hebt. De meest voorkomende zijn dj's die helemaal in hun element zijn. Maar ook danseressen die hun moves laten zien. Soms zijn er ook minder vaak voorkomende artiesten, zoals een goochelaar of vuurspuwer.

Foto's van het totaalbeeld

Foto's van het totaalbeeld zijn ook altijd leuk. Denk bijvoorbeeld aan heel veel mensen die aan het dansen zijn. Of van iedereen die net binnenkomt. Hierin komt de sfeer van het feest vaak goed naar voren.

Feest foto door Kay Jansen

Foto van fotograaf Kay Jansen

Op zoek naar een party fotograaf?

Overleg van te voren goed met je fotograaf wat je wensen zijn. Iedere fotograaf heeft een eigen stijl. Zo zal de een meer foto's maken van het totaalbeeld en de ander meer actiefoto's. 

Specifieke wensen kun je van te voren ook nog aangeven. Doe dat ook! Anders baal je achteraf misschien dat er geen foto's bijzitten waar je wel op gehoopt had. Vergelijk de verschillende partyfotografen van Happix en vind degene die bij jou past!

Hoe werkt het? Vul je locatie in en kies Feest foto. Happix toont jou elke professionele fotograaf in de omgeving die party fotografie doet. De fotografen kun je vergelijken op prijs, portfolio, reviews, ervaring, stijl, levertijd en persoonlijke teksten. 

Weet je niet wat of wie je eigenlijk gefotografeerd wilt hebben? Laat je dan is inspireren door onze blogs of zoek informatie op in onze kennisbank. Daar vind je alles wat je wilt weten over je fotograaf en de beste partyfotografie tips! 

Weet je al wel wat je wilt? Dan kun je de zoekresultaten nog verder verfijnen door de een party fotoshoot te kiezen op basis van jouw budget en wensen. Zo vind je altijd de fotograaf die bij jou past!