Mijn favorieten
Sluiten
Boek je fotoshoot
Profielfoto van René

Fotograaf René Kempes

0 reviews
Beschikbaar op aanvraag

René doet

Bedrijfsfotografie

Over René

Mijn fascinatie voor fotografie begon al op de middelbare school. Het verwonderde mij dat je wel op beeld kon vastleggen wat je had gezien of had meegemaakt maar dat het een stuk lastiger was het beeld een gevoelswaarde mee te geven. Dat is dan ook mijn drijfveer in de fotografie; naast het vastleggen van het beeld ook een boodschap in het beeld vastleggen. Na een beroepsopleiding tot fotograaf ben ik hiermee aan de slag gegaan. Als fotograaf ben je meestal als solist werkzaam, ik heb echter gemerkt dat mijn werk op verschillende momenten een enorme boost kreeg, als lid van een (internationale) beroepsorganisatie en het contact met collega's. Dit zijn beiden een enorme stimulans (geweest) om mijzelf te verbeteren. Wanneer ben je een goede fotograaf? Als je tevreden bent met je eigen werk en als een gewaardeerd collega in dezelfde categorie zegt dat je goede foto's maakt. Mijn gelukkigste moment? In de winter, in Lapland, midden op een bevroren meer, min 35 graden Celsius en boven mij ontvouwt zich een van de meest imponerende natuurverschijnselen op aarde, het Noorderlicht. Daar te staan met dit immense gordijn van licht wat langzaam draait en zachtjes kolkt. Met een camera proberen dit licht en dit imposante gebeuren te vangen, dat maakte mij intens gelukkig. Los van dit magische moment maakt elke foto met het "wow" -effect mij gelukkig. Als het beeld datgene uitstraalt wat je er in wilt leggen, ontzag, waardigheid, schoonheid, respect, dreiging, rauwe natuur, ragfijne illusie. Fotografie is bijzonder, het behelst niet alleen het registreren maar ook het creeren van beelden. Niet alleen het laten zien wat is, maar ook wat had kunnen zijn. Het kleine groot maken, het grote klein. Het heldere donker, het donkere helder. Nog niet zo heel lang geleden waren de mogelijkheden tot het scheppen van beelden en creativiteit op het gebied van fotografie beperkt. Nu is de sky the limit. Fotografie is een creatief beroep, al naar gelang de vraag kun je nauwlettend en nauwkeurig de werkelijkheid registreren of een beeld creeeren dat met de werkelijkheid niets meer van doen heeft maar alles met kunst. Fotografie is een bijzonder beroep, je moet kunnen observeren, registreren, leren zien met ogen en ziel, iets toevoegen aan het geheel, je moet kunnen luisteren naar wat mensen willen zien of juist willen verbergen. Fotografie gaat om het samenbrengen van elementen en ingredienten om tot een bepaald resultaat te komen in het geval van een opdracht. Het is geen van 9.00 tot 17.00 uur beroep. Fotograaf ben je in hart en nieren. De kunst is om op het juiste moment op de juiste plaats te zijn en daarom ben ik nooit zonder camera op pad.

38 jaar ervaring

Sterscore:

Sterscore

We helpen je bij het kiezen van de fotograaf die het beste bij jou past. We willen daarom dat jij zoveel mogelijk informatie hebt.

Het Happix algoritme berekent voor iedere fotograaf een sterscore op basis van reviews, boekingsgemak en of de persoonlijke pagina compleet is. Zo kun jij makkelijker alle fotografen met elkaar vergelijken.

Boek je fotoshoot bij René

  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • Fotoshoot inclusief reiskosten (excl. BTW) Fotoshoot in de fotostudio (excl. BTW)

    ...

Jouw fotoshoot

(Stap 1 van 4)

Fotoshoot op thuis, op locatie of in de fotostudio

Je kiest nu voor een fotoshoot in de fotostudio van de fotograaf. Het kan zijn dat je hierdoor verder moet reizen. Wil je een andere plaats? Kies dan voor 'Thuis of op locatie'.

Over jouw fotoshoot

(Stap 2 van 4)

(optioneel)

Wie ben je?

(Stap 3 van 4)

We delen je gegevens alleen met je fotograaf

Bekijk de agenda van René

(Stap 4 van 4)

Kies je tijdstip

Bedankt!

We hebben zojuist René gevraagd om zo snel mogelijk te reageren op jouw aanvraag. Je ontvangt dan direct bericht.

Heb je vragen? Bekijk het helpcentrum. Daar vind je in een paar klikken alle antwoorden.