Margret uit Dorst

Margret uit Dorst

Wat is mijn drijfveer?

Ik kan me niets leukers bedenken dan fotograferen. Als ik aan het fotograferen ben, dan ben ik helemaal in mijn element.

Mijn betrokkenheid met mensen, maakt het erg persoonlijk, wat me aanspreekt. Samen met je klant tot het mooiste resultaat komen, dat voelt goed.

Of het nu om een portet gaat van een medewerker voor een nieuwe profielfoto of het maken van een reportage van een bedrijfsevent, in beide gevallen draait het om de ander. Het is niet mijn maar jouw feestje.


Wat maakt mij gelukkig?

Mensen gelukkig maken. Prive is een tijd wat moeilijk geweest, dat ligt achter me. Wanneer het met de mensen waar je van houdt goed gaat, dan maakt mij dat gelukkig. Waar ik als fotograaf gelukkig van wordt dat is waar ik voel gewaardeerd te worden. Ik kan natuurlijk zeggen dat elke opdracht er een is en goed, maar dan lieg ik. De meeste zijn goed en daarboven heb je er een paar die er boven uit springen en die je super kunt noemen. Waarin zit het verschil? In de mensen die respect uitstralen voor elkaar en voor jou als fotograaf. Dat is vaak leuk binnen komen en gelukkiger vertrekken.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Als fotograaf ben je altijd op zoek naar beelden, kijk je als het ware in beelden. Ik denk wel eens dat een fotograaf vaak meer ziet dan veel andere mensen. Wanneer je van een bezigheid die je zo boeit je beroep kunt maken, dan is dat fijn. Niet dat het makkelijk is, omdat commercieel zijn niet meteen mijn aard is. Dat hadden ze me meer moeten leren tijdens mijn opleidingen. 

Ik vind het prettig om buiten te zijn, te wandelen, hard te lopen. Buiten zet ik niet alles op de foto, wat andere mensen vaak denken. Er moet wel een plan achter zitten.

Lezen vind ik fijn, maar sinds mijn armen te kort worden om het boek op juiste afstand te houden, doe ik dat minder. Het maken van documentaire foto series daar word ik ook blij van. Maar hiermee een boterham verdienen, dat is helemaal een lastig verhaal. Soms moet je als fotograaf jezelf wel een leuke opdracht cadeau doen, die financieel niets oplevert, maar wel een innerlijke rijkdom. 

Resultaat 10
Communicatie 10
Creatief meedenken 10
Snelheid levering 10
Prijs – kwaliteit 10
Totaal 10
10

"10, "

Door Linsy

"10, "

Door Walther
Lees Alle informatie over fotograaf Margret uit Dorst
Boek Margret uit Dorst
chatIcon

We maken op onze website gebruik van cookies voor technische en analytische redenen en voor marketingdoeleinden. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.