Loading...
Jan Piet

Fotograaf Jan Piet Hartman

5 reviews

Over Jan Piet


'Passie voor beeld' Sinds 2011 ben ik mij gaan specialiseren in commerciële sfeerfotografie. Immers, het doel van de fotografie voor opdrachtgevers is dat er nieuwe of extra klanten mee getrokken worden wat zich uiteindelijk moet vertalen in extra omzet voor diezelfde opdrachtgever. In de loop der jaren ben ik zeer ervaren geraakt in het 'vangen' en omzetten naar beeld van de aanwezige sferen op locatie. Iets wat zich bij de verschillende  opdrachtgevers vertaald in daadwerkelijk meer transacties en omzet. Rode lijn in de fotografie is dat het een 'feel good feeling' oproept bij de kijker van de foto's, wat zijn weerslag heeft op het resultaat en de beleving hiervan. Specialisaties binnen de commerciële sfeerfotografie zijn voor mij woningen en voor het gebruik in de retail op bv megadoeken in winkels. Daarnaast worden er voor o.a. Zinesters, 3voor12 en Stichting Projazz ongeveer 70-80 concerten en festivals per jaar gefotografeerd. Maar ook oraties voor Rijksuniversiteit Leiden, symposia voor TU Delft en congressen voor het Platform EMG. Vaak enorme uitdagingen mbt het bestaande licht omdat flitsen hier 'not done' is. Om dan tóch dat resultaat te krijgen wat het verschil maakt is een combinatie van ervaring en materiaal. De insteek is altijd om tegen een scherp tarief een maximaal product af te leveren aan de diverse opdrachtgevers. Flexibiliteit, commercieel denken en snelheid bij uitvoering maar zeker ook bij aflevering zijn handelskenmerken geworden. Er wordt altijd met all-in prijzen gewerkt, dus nimmer verrassingen achteraf. Ongeacht de opdracht vertaal ik dat eigenlijk, anders dan hier op de site gesteld, niet in aantallen foto's. Alles wat technisch goed is en bruikbaar voor het beoogde doel word geleverd, zonder krampachtig aan een bepaald maximum aantal foto's vast te houden. Ik ben trots lid van DuPho, Dutch Professional Photographers.  

Op fotografisch gebied: Als ik in staat ben de beelden die ik zie 'te vangen' met behoud, of versterking, van de aanwezige sfeer. Het 'feel good gevoel' eruit halen, vastleggen op beeldmateriaal. Natuurlijk en ongekunsteld. Vaak met bestaand licht, soms met hulp van onzichtbaar aangevuld met licht van 'buitenaf', maar altijd onzichtbaar voor de uiteindelijke kijker van het beeld. Waarbij het gemaakte beeld altijd een doel heeft, in mijn geval is dat vaak een commerciële sfeer toepassing of een verslaglegging van een evenement of gebeurtenis. Of het oproepen van een gevoel, een al dan niet onbewust verlangen. Het is een constant patroon van bewaken wat er gemaakt wordt en checken of dit blijft voldoen aan het gestelde doel. Buiten fotografie, bezig zijn met muziek, de passie voor andere culturen en flora en klassieke auto's. Maar met stip bovenaan de sociale contacten met de wereldbewoners om mij heen.

Het stelt je in staat om de sfeer die je beleefd tijdens een reportage, of dat nu in een bedrijf, een te verkopen pand, bij een symposium of een concert is vast te leggen en mee te nemen. Waardoor de kijker die er niet bij was, of die wil weten hoe iets er uit ziet, toch bijna diezelfde ervaring opdoet. Díe trigger waardoor kijkers klanten worden bij opdrachtgevers, waardoor lezers luisteraars worden op concerten, waardoor kijkers anders omgaan met hun tuin of betrokken raken bij de goede doelen waar ik voor werk. Nadenken en inspelen op die kleine facetten die maken dat mensen besluiten nemen om iets wel of niet te doen. En dat besluit te kunnen sturen met beelden. Dát maakt mijn vak zo bijzonder.

Jan Piet heeft 9 jaar ervaring | Levert gemiddeld binnen 1 dag

Foto's


Jan Piet doet


Partyfotografie


Bedrijfsfotografie


Evenementenfotografie


Concertfotografie


Vastgoed reportage


Architectuurfotografie


Reviews


S

Review van Sunil

Vastgoed reportage

Jan Piet heeft een goed oog voor detail!

I

Review van Ingrid

Tuin & Botanisch

Jan Piet Hartman heeft maandelijks op diverse locaties vasteplanten in het openbaar groen gefotografeerd voor gebruik in drukwerk en op sites, met name voor www.greentocolour.com. Jan Piet is flexibel, luistert naar en denkt mee met de klant, komt met voorstellen en is bovenal een vakman. Kortom, een goede en plezierige samenwerking!

Y

Review van Yvonne

Vastgoed reportage

Jan Piet is een zeer flexibel, plezierig persoon om mee te werken. Hij is een meester is het regisseren van licht. De oplevering van de beelden was heel snel. Jan Piet denkt ook mee in het gehele proces. Kortom, een hele plezierige ervaring.

W

Review van Walter

Bedrijfsfotografie

Grote vakman. Iemand die bovendien weinig tijd nodig heeft om te weten wat voor jou als klant het beste is. Vakkundige, creatieve dienstverlener. Top!

Dit is gratis en vrijblijvend

Kies eerst je soort fotografie

Kies je fotoshoot

Fotoshoots op locatie of thuis

Fotoshoots in de studio

Fotoshoot al voor:
Je kan altijd alles later aanpassen

We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.