Straatfotografie


Vergelijk straatfotografie op prijs, stijl en reviews ✓ 1430 fotografen ✓ 100% garantie ✓ laagste all-in tarief | Happix

Raak je geïnspireerd van al die prachtige portfolio’s? Heb jij net zo’n passie voor fotograferen als alle aangesloten fotografen? Dan kan straatfotografie de uitdaging voor jou zijn!

Deze unieke straatfotografie workshop duurt 2 tot 2,5 uur waarin de theorie, praktijk en de nodige tips worden behandeld door een professionele fotograaf die jou begeleidt. Je kunt ervoor kiezen om de foto’s in kleur of in zwart wit te bewerken, zolang jij maar gelukkig wordt van het resultaat. Want deze keer draait het om jou en jouw leerproces.

Straatfotografie is letterlijk de straat opgaan en fotograferen wat je ziet. Het daagt je uit om onderwerpen vast te leggen die je voorheen niet opvallen. Er valt een hoop te leren wanneer je beginnend fotograaf bent. Je wordt dan ook begeleid door een professionele fotograaf die jou door het proces van idee tot foto stuurt. Je leert prachtige foto's te maken op locatie, zodat jij het gevoel van de straat strak vast kunt leggen.

Straatfoto’s kunnen je de mogelijkheid bieden om mensen in beeld te brengen in een unieke situatie. Het draait dan om dat je laat zien dat je beschikt om het juiste moment te kunnen vinden en vast kan leggen. Je leert om te gaan met wisselend licht, voorbijgangers en perspectief. Je maakt spelenderwijs kennis met verschillende mogelijkheden van fotografie. Het is een mooie manier om fotografie te oefenen. Je leert ook de schoonheid van het dagelijkse leven in te zien.

Een groot aantal fotografen gaan zelf op pad en gebruiken straatfotografie om hun kennis en kunde op peil te houden. Ze oefenen met verschillende camera’s en met de juiste instellingen blijven ze zichzelf uitdagen. Zo kun je straatfoto’s van een jaar geleden vergelijken met de foto’s die je nu maakt om je vooruitgang bij te houden.

Anderen beoordelen Straatfotografie door Happix fotografen met

Beoordeling: 0,0 / 10 - 0 reviews
Jan Messink

Fotograaf Jan in Almere.

O.a. Newborn & Baby fotografie, Familiefotografie en Fotoshoot vriendinnen

Mijn fotografisch kunnen omzetten in producten voor anderen

Balázs Szucs

Fotograaf Balázs in Zoetermeer.

O.a. Portretfotografie, Fotoreportage en Socialmedia fotografie

De reden dat ik in de ochtend wakker word en gelijk in beeld begin te denken is mijn fascinatie met die vertaalslag van werkelijkheid naar foto. Zowel de ervaring van fotograferen, de vrijpas die het geeft om verschillende ervaringen op te kunnen doen, als die diepgang die je kan ervaren door het eindresultaat te zien.  'I wanted to see the world photographed.' is een uitspraak waar ik me heel erg goed in kan vinden. Hierom speel ik ook erg veel met verschillende camera's, films, objectieven belichtingstechnieken en meer. 

Nancy van Oosterhout

Fotograaf Nancy in Terheijden.

O.a. Zwangerschapsfotografie, Newborn & Baby fotografie en Familiefotografie

Ik ben fotograaf geworden omdat ik een gelukkig mens ben als ik mensen blij kan maken als ik zie dat een foto een emotie oproept bij mensen. Ik wil als ik een fotoshoot geef dat ze zich ontspannen bij me voelen en er mogen zijn. Dat ik de schoonheid van deze persoon of personen zo mooi mogelijk neer kan zetten en ze met een blijgevoel de shoot verlaten. Als ik dieren fotografeer dan wil ik het zelfde bereiken. Pas dan kom je tot prachtige foto's. Dan raak je mensen en dan ben je in mijn ogen een goede fotograaf. Een resultaat wat ik niet alleen kan bereiken maar waar we samen voor gaan. Ik heb National Geograpic 2016 gewonnen omdat ik denk dat het kwam dat alle mensen de gemie tussen mens en dier zagen. Dat is mijn doel telkens weer

Cor 't Hart

Fotograaf Cor in Breda.

O.a. Straatfotografie

Mijn drijfveer is het creëren van het juiste moment in een foto. Fotografie vormt voor mij een eindeloze bron van inspiratie en creativiteit. Het vastleggen van 'het moment' is voor mij iedere keer weer een uitdaging. Henri Cartier-Bresson: ‘Le moment decisive’ (22-08-1908 - 03-08-2004)

Marijke Keijser

Fotograaf Marijke in Amersfoort.

O.a. Kinderfotografie, Fotoreportage en Uitvaartfotografie

Ik ben Marijke, ik ben een fotograaf met passie die in de voersproren van mijn vader ben getreden. De eerste keer dat ik een fotoreportage van een afscheid heb mogen maken, was tijdens de uitvaart van een goede vriendin. Ik heb toen ervaren hoe bijzonder het is om een herinnering aan het afscheid van een dierbare vast te leggen. Mede door deze ervaring heb ik besloten om mij te gaan verdiepen in de afscheidsfotografie. Zoals een collega eens mooi verwoordde:"als uitvaartfotograaf fotografeer je vanuit je gevoel en kijk je met je hart".

Waarom kiezen voor je straatfotograaf via Happix?


Happix heeft het grootste aanbod van fotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die jou een workshop straatfotografie garanderen bij een professionele fotograaf in jouw regio. De selectie gebeurd op bassis van de visuele keuzehulp, die maakt het kiezen van de fotograaf die bij jou past echt gemakkelijk. Wij hebben niet alleen het grootste aanbod fotografen, maar ook de kennis in huis om jou een succesvol fotograaf te maken! Lees hieronder onze tips voor buitenfotografie.

Schoenen aan, jas aan... en gaan! Fotografie is hartstikke leuk, maar niet altijd gemakkelijk. Het is niet altijd te doen om alles zelf te ontdekken met die camera. Je hoeft niet alleen rekening te houden met de settings van je camera, maar ook met de omgeving, lichtinval, perspectief en ruimte. Er zijn enorm veel mogelijkheden en gaandeweg zul jij ook je eigen stijl ontwikkelen. Het is verstandig om eerst bij de basis te beginnen. 

10 tips voor buitenfotografie

 • Laad je batterijen volledig op, zodat je tijdens de wandeling niet zonder stroom zit. 
 • Neem voor de zekerheid reservebatterijen mee. 
 • Maak je lens vooraf goed schoon en neem lenzenvloeistof en een doekje mee.
 • Formatteer je geheugenkaart om de kans op kaartfouten te verkleinen. 
 • Neem alleen maar lege kaarten mee op je straatfotografie.
 • Vervang je geheugenkaart ver voor het vol komt te staan.
 • Draag stevige schoenen die vies mogen worden en goed lopen. Het wordt een goede wandeling!
 • Draag kleding die vies mag worden, kans bestaat dat je door je knieën moet en het vies wordt. 
 • Neem eten en drinken mee, als je hongerig bent vermindert vaak je focus. Dat wil je niet!
 • Blijf kijken, want schoonheid zit in de kleine dingen. 

Over Happix


Bij Happix hebben wij het grootste aanbod van fotografen in Nederland. Je kunt bij ons de meeste soorten fotoshoot zoeken én boeken. Er zijn negen garanties waardoor jij als klant altijd tevreden bent, wat de situatie ook is. Happix vind altijd jouw fotograaf.

chatIcon

We maken op onze website gebruik van cookies voor technische en analytische redenen en voor marketingdoeleinden. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.