Portretfotografie


Vergelijk portretfotografie op prijs, stijl en reviews ✓ 1420 fotografen ✓ 100% garantie ✓ laagste all-in tarief | Happix

Ieder mens heeft iets moois. Aan de fotograaf om dit aan de hand van portretfotografie vast te leggen. Iemand op een mooie manier individueel op de foto zetten. Portretfotografie is een uitdagende vorm van fotografie die nooit hetzelfde is.

Portretfotografie is het fotograferen van mensen, op welke manier dan ook. Je kunt ervoor kiezen om jouw gezicht als focus te maken of juist een attribuut gelinkt aan je passie. Portretfoto’s zijn heel precies en persoonlijk. Een goede foto zegt iets over jou. Wat voor type ben jij? Waar ben jij goed in? Je vormt de shoot samen met de gekozen fotograaf. Het is een unieke, maar vooral ook leuke ervaring.

De fotograaf speelt ten alle tijden in op jouw wensen om zeker te weten dat jij het beste resultaat krijgt. De portretfoto’s kun je gebruiken op LinkedIn, je curriculum vitae, een datingsite of als cadeau.

Wat goed goed om te doen is van tevoren bedenken waar je de fotoshoot wilt houden. Door hierover na te denken neem je gelijk de achtergrond in gedachten en wat je daarmee wilt uitstralen. Wanneer je hierover nadenkt, neem dan mee dat een rustige achtergrond het over het algemeen beter doet op foto’s dan een drukke achtergrond. Denk ook aan de belichting. Zacht licht zorgt ervoor dat je niet overbelicht raakt. Zonnige dagen lijken dus een slim idee, maar bewolkte dagen zijn het beste voor een mooie portretfoto.

Wanneer je liever een studiofoto wilt, hoef je geen rekening te houden met belichting of achtergrond. Dit regelt de fotograaf. Deze speelt bij studiofotografie dan ook een belangrijke rol. Jij geeft aan wat je wensen zijn en de fotograaf weet precies wat jij nodig hebt en weet jou die uitstraling te geven voor een goede portretfoto.

Anderen beoordelen Portretfotografie door Happix fotografen met

Beoordeling: 9,8 / 10 - 37 reviews
Nikolaos Kyriakidis

Fotograaf Nikolaos in Amsterdam.

O.a. Bedrijfsfotografie, Portretfotografie en Modelfotografie

De waarde voor de klant is het feit dat mijn product zakelijk portret gebruikt kan worden voor promotie van de klant zelf. De klant zoekt een product dat hem nieuwe klanten of contacten kan opleveren. De klant is op zoek naar een manier om zichzelf te profileren (bijvoorbeeld op social media of op een website), op zoek naar een digitale identiteit. Zijn pain is dat hij niet gezien wordt op de manier waarop hij zou willen worden gezien, hij wordt door zijn potentiële klanten niet herkend als zijnde professioneel. Door gebruik te maken van mijn product/ dienst bereikt hij dat hij wel gezien kan worden op de manier die hij voor ogen heeft met de juiste uitstraling.De waarde van mijn product glamour/beauty portret is dat de klant eigenwaarde en zelfrespect ontvangt met behulp van mijn product/dienst. Deze klant is een vrouw tussen de 40 en 60 die moeite heeft met het feit dat ze ouder wordt en hierdoor haar uiterlijk verandert, zich minder vrouwelijk en aantrekkelijk voelt en op zoek is naar iemand die haar haar nieuwe schoonheid in kan laten zien. Mijn product/dienst is eerder een belevenis dan alleen een product. De klant wordt op haar gemak gesteld en is minder onzeker geworden over haar veranderende uiterlijk.Bij beide klanten zit de angst dat de foto niet mooi zou worden klanten vinden het lastig om te poseren en/of bloot te geven .Mijn waarde is dat ik de klant op hun gemak kan stelen door hen mee te laten kijken en deel uit te laten maken van het proces en hen er van te overtuigen dat de foto zeker mooi zou worden .

Petra de Wit

Fotograaf Petra in Amsterdam.

O.a. Familiefotografie, Loveshoot en Kinderfotografie

De wereld om me heen zie ik door de lens. Ik zie de mensen in hun dagelijkse beslommeringen, ik zie hun leed en blijdschap...spontaan of gekunsteld. De stadsgezichten, straten en pleinen, architectuur, modern en strak of ou historisch, barok. Ik word daardoor geraakt, door de schoonheid van de eenvoud, of juist het bijzondere, niet alledaagse. Ik wil je meenemen van sublieme suggestie naar rauwe werkelijkheid. Hiermee wil ik je iets laten zien, laten ervaren, het maakt niet uit wat, dat is je eigen waarheid. Als fotograaf maak ik niet alleen eigen werk maar werk ik ook in opdracht. Hierbij moet u denken aan portretfotografie, familie-shoots, architectuur en natuurfotografie.

Portretfotografie: 4 tips voor spontane foto’s

Portretfotografie: 4 tips voor spontane foto’s

Een spontane foto is erg belangrijk voor portretfotografie. Maar toch is het in de praktijk soms lastig te realiseren. Niet iedereen staat namelijk graag voor de camera. Hoe kun je het beste ontspannen op jouw portretfoto staan? In deze blog geven we je 4 tips voor een spontane portretfoto. 1. Kies de juiste professioneel fotograaf Er zijn vele professionele fotografen die prachtige portretfoto&...Lees de hele blog

Portretfotografie: 4 tips voor spontane foto’s
Charlotte Reijnen

Fotograaf Charlotte in Almere.

O.a. Bruidsfotografie en Portretfotografie

Mijn drijfveer als fotograaf is mensen blij maken met mijn foto's. Of dat nu een portretfoto maken van iemand die vindt dat hij nooit mooi op foto's staat is of een bruidspaar voorzien van het eindresultaat van hun grote dag. Of dat nu via mijn social media outlets is of via fotografieworkshops.

10
Wim de Veer

Fotograaf Wim in Driel.

O.a. Bruidsfotografie, Zwangerschapsfotografie en Familiefotografie

Ik ben een fotograaf die graag met mensen omgaat en die het altijd prettig vindt om mensen op hun mooist op de foto te zetten, het maakt mij dan ook niet uit of iemand wat meer of minder kilotjes heeft, iedereen is het waard om mooi gefotografeerd te worden. Voor iedere sessie neem ik de tijd en het wordt zeker geen haast werk.

9,6
Nathalie Joan Limon

Fotograaf Nathalie Joan in Veenendaal.

O.a. Bruidsfotografie, Zwangerschapsfotografie en Newborn & Baby fotografie

Fotograferen is kijken, zoeken, ontdekken. Ik zoek altijd naar een goede plek om te fotograferen, en er is altijd wel iets  en dat maakt het zo leuk ,elke dag weer. Vaak heb ik de foto al in me hoofd gemaakt. Elke foto is een kleine ontdekkingstocht en dat maakt fotografie zo prachtig.

Heleen Schrijvershof

Fotograaf Heleen in Klaaswaal.

O.a. Portretfotografie, Socialmedia fotografie en Modefotografie

Het compliment dat ik het liefst hoor is: ik was best zenuwachtig voor m'n shoot, maar na een poosje voelde ik me helemaal op m'n gemak. Dat is uiteindelijk waar ik het voor doe. Natuurlijk, het eindresultaat is belangrijk.  Ik wil samen met jou foto's maken waar je zo trots op bent dat je ze aan iedereen wil laten zien. Waar je echt mee kunt pronken. Waar je likes op Facebook & Instagram mee scoort. Waar je een nieuwe cv helemaal mee afmaakt. Waarmee je de klanten op je website een goede, eerste indruk geeft. Maar, dat kan dus niet als jij je ongemakkelijk voelt.  En mijn allergrootste drijfveer is dus simpelweg: op zo'n manier met jou samenwerken -voor, tijdens en na de shoot- dat je je zo op je gemak voelt dat je mij laat zien wat je in huis hebt. Zodat ik het voor je over kan brengen op beeld. 

Alfred Lor

Fotograaf Alfred in Den Haag.

O.a. Portretfotografie, Foodfotografie en Interieurfotografie

I always aim to capture visually appealing imagery and content, as well as a creative and compelling narative of the subject when shooting. As a photographer you are only as good as your last shoot, so I always strive to shoot the best imagery ever, on each and every shoot.

Esther van Tricht

Fotograaf Esther in Baarle‑Nassau.

O.a. Portretfotografie

Mijn drijfveer is om mens en dier zo vast te leggen zoals ze ook in het dagelijks leven zijn, PUUR en ECHT.

Iedje Visser

Fotograaf Iedje in Grave.

O.a. Bruidsfotografie, Newborn & Baby fotografie en Familiefotografie

Ik fotografeer uit passie, creativiteit en nieuwsgierigheid naar mijn medemens. In mijn hoofd zie ik beelden en die wil ik realiseren. Om me heen zie ik prachtige landschappen en die wil ik mee naar huis nemen. In hun mooiste weergave. Maar ik wil ook de wereld laten zien zoals die is. Als voormalig journaliste probeerde ik de wereld  zo goed mogelijk in woorden vast te leggen maar voor mijn gevoel ontbrak er altijd iets. Dat 'iets' bleek fotografie te zijn en daarmee kon ik de wereld laten zien hoe die werkelijk is. Maar ik maak de dingen ook graag mooier als dat ze zijn en ook in de fotobewerking kan ik mijn ei helemaal kwijt.  Fotografie is voor mij een uitlaatklep en noodzakelijk middel om mijn creativiteit naar buiten te laten komen. 

9,6
Didier Schmidt

Fotograaf Didier in Den Haag.

O.a. Bruidsfotografie, Loveshoot en Portretfotografie

"1 beeld meer laten zeggen dan 1000 woorden!" U zoekt een goede fotograaf . Waar vind u de beste fotograaf? Tja, daar zijn er vast genoeg van. Of juist niet? Wie moet u kiezen? Is de goedkoopste fotograaf ook de beste? Of is de duurste fotograaf de beste? De waarheid ligt waarschijnlijk in het midden. Kwaliteit, dat wil zeggen een technisch goede foto, bepaalt echter zeer zeker niet alleen wat een goede fotograaf is. Een goede fotograaf moet namelijk ook erg goed kunnen communiceren met zijn klant. De fotograaf moet zijn klant prima op z n gemak kunnen stellen en moet in staat zijn om een goede sfeer te cre ren. Waarom is dat nodig? Als u zich namelijk helemaal op uw gemak voelt, dan straalt u dat in uw ogen uit. Het is te zien in de uitdrukking op uw gezicht en dit vertaalt zich naar krampachtig bewegen voor de camera of juist heel gemakkelijk en natuurlijk bewegen voor de camera. Het is dus cruciaal voor een perfecte foto om u op en toppie zich op uw gemak te laten voelen. Fotograaf Didier cre ert de juiste sfeer tijdens de fotosessie; ongedwongen, prettig en relaxed doch zakelijk en professioneel met vertrouwen in elkaar. Naar mijn mening is dit een essentieel onderdeel van onze fotografische dienstverlening. Slechts als er goed kan worden samengewerkt en de sfeer optimaal is, kunnen de mooiste fotografische creaties tot stand komen. Wacht dus niet langer en boek mij voor de keuze van uw fotoshoot. Boek mij voor een fotoshoot buiten in de openlucht , bij of in een gebouw of gewoon in een studio. Alle opties zijn mogelijk en zijn bespreekbaar. Boek fotograaf Didier voor portretfotografie, model of modefotografie, glamour of modefotografie, naakt en sensuele fotografie, boudoir en lingerie fotografie, evenementen, een loveshoot of uiteraard een bruiloft.

10

Waarom kiezen voor je portretfotograaf via Happix?


Happix heeft het grootste aanbod van portretfotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die jou een fotoshoot garanderen bij een professionele fotograaf in jouw regio. Dit doen wij door middel van de visuele keuzehulp, die maakt het kiezen van de fotograaf die bij jou past echt gemakkelijk. Wij hebben niet alleen het grootste aanbod portretfotografen, maar ook de kennis in huis om van jouw fotoshoot een succes te maken. Lees hieronder onze tips voor de mooiste portretfoto’s.

Het is natuurlijk spannend om je portretfoto’s te laten maken. Het moet dan ook een accurate weergave van jezelf zijn, dat is niet simpel. Zodra het te geposeerd eruit ziet, verliest het zijn authenticiteit. Heb vooral veel plezier en communiceer met je fotograaf.

7 tips voor de mooiste portretfoto’s

  • Neem attributen mee, denk aan iets dat je passie uitdraagt.
  • Vermijd de zon op het midden van de dag, iedereen komt mooier uit bij zacht licht.
  • Zoek verschillende poses op die passen bij het doel van de foto.
  • Heb matterende poeder bij de hand. Dit voorkomt glimplekken door transpiratie.
  • Houdt oogcontact met de fotograaf gedurende de shoot.
  • Trek neutrale kleding aan, de focus hoort op je gezicht te liggen - niet je kleding.
  • Praat met de fotograaf en zorg dat jij je op je gemak voelt.

Over Happix


Happix is hét platform als het gaat om fotoshoots boeken. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Wij zorgen voor de beste fotografen, de duidelijkste totaalpakketten en de grootste transparantie. Wij willen jou blij maken met mooie foto’s en dat begint bij de fotograaf die het best bij jou past.

chatIcon

We maken op onze website gebruik van cookies voor technische en analytische redenen en voor marketingdoeleinden. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.