Loading...

Zwangerschapsfotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Zwangerschapsfotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Moeder & Kind

Verfijn je keuze

Zwangerschapsfotografie

Wat is een zwangerschapsfotoshoot?


Een zwangerschapsfotoshoot is een fotoshoot waarbij je met je zwangere buik op de foto gaat. Dit moment dat er nieuw leven in je groeit, wil je natuurlijk wel vastgelegd hebben! Kies voor een fotoshoot in de studio of op locatie. Belangrijk is dat je een locatie kiest waarbij jij je op je gemak voelt.

Wanneer een zwangerschapsfotoshoot plannen?

Het ideale moment voor een zwangerschapsfotoshoot is tussen week 32 en week 36. Dan is de buik namelijk mooi rond en bol en loop je nog niet het gevaar ieder moment te bevallen. Het is aan te raden om deze shoot vroeg in je zwangerschap te boeken. Zo weet je zeker dat jouw gewenste fotograaf beschikbaar is.

Overige tips

  • Doe van tevoren inspiratie op en maak een moodboard in bijvoorbeeld Pinterest. Zo geef je de fotograaf een beeld van jouw stijl en wat je ongeveer verwacht. De fotograaf is gespecialiseerd in zwangerschapsfotografie en kan je natuurlijk ook helpen met goede ideeën.
  • Vaak komen je handen in beeld tijdens een zwangerschapsfotoshoot, dus het is goed om je nagels te verzorgen.
  • Een andere tip is om alle strakzittende kleding te verwijderen voor de fotoshoot, want het is minder mooi om striemen van kleding terug te vinden op je huid.
  • Bedenk je van te voren of je je partner bij deze zwangerschapsfotoshoot wilt betrekken. Dit levert intieme beelden op die jullie voor altijd bij zullen blijven.
  • Een fotoshoot in de studio heeft vele voordelen. Zo kan de fotograaf het licht zo bewerken dat de lichtomstandigheden altijd ideaal zijn. Wel is een fotoshoot op locatie (zoals je eigen woning) een stuk persoonlijker. Dit geeft het een andere sfeer. Wat beter past bij jou hangt natuurlijk af van je smaak. Daarom is het ook belangrijk om enig onderzoek van tevoren te doen.
  • Denk er ook aan om een before en after-bevalling fotoshoot te doen. Hier zijn erg leuke en creatieve foto’s mee te verzinnen. Houdt er in dit geval rekening mee dat je twee keer een afspraak maakt met de fotograaf.

Door: Cindy uit Amesfoort

Meer weten over een zwangerschapsfotoshoot?

Meer informatie, tips en zwangerschapsfotografen kun je vinden op zwangerschapsfotoshoot Happix. Lees ook onze blog met tips voor een zwangerschapsshoot.

Bekijk alle artikelen


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Meest gekozen fotoshoots:


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1750+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past


We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.