Vastgoedfotografie is het fotograferen van vastgoed, zowel interieur als exterieur. Deze manier van fotograferen speelt met verschillende belichtingen om te bepalen welke sfeer het beste weer te geven valt.

Wat houdt vastgoedfotografie in?

Vastgoedfotografie is een type fotografie die de verkoop van een huis ondersteund aan de hand van foto's. Het is bewezen dat panden met kwalitatief goede vastgoedfoto's sneller verkocht worden, dan de panden die dat niet hebben. De sfeer van zowel binnen- als buitenshuis worden subliem op de foto’s weergegeven, zodat dit direct aanspreekt. Dit is onmisbaar voor een snelle verkoop.

Waarom vastgoedfotografie?

Ondanks dat is vastgoedfotografie één van de meest uitdagende vormen van fotografie. Dit komt doordat de woningen op dat moment fungeren als fotostudio, minus het perfecte licht. Om deze reden is het aan te raden om te investeren in een goede vastgoedfotograaf, de investering betaalt zich terug. Onderzoek heeft uitgewezen dat 85 tot 90% van potentiële kopers die op internet naar een woning zoeken binnen 30 seconden bepaald of een woning bezoekwaardig is. 

Geïnteresseerd in vastgoedfotografie?

Ben je op zoek naar een vastgoedreportage? Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor jouw stijl er altijd tussen zit. Of het nu gaat om een alleen interieur of exterieur of het samenstellen van complete reportage, bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past!