Waarvoor gebruik je productfotografie? Bijvoorbeeld als je een product op de markt of onder de aandacht wilt brengen. Dan zijn aantrekkelijke foto’s erg belangrijk. Vaak kijken mensen eerder of zelfs alleen naar een foto, in plaats van naar de tekst die erbij staat. Met productfotografie zorg je dat jouw product er zo mooi en aantrekkelijk mogelijk op staat.

Productfotografie is een type fotografie binnen de zakelijke fotografie. Bij dit soort fotografie worden verscheidene producten vastgelegd voor verschillende bestemmingen: webwinkel, brochures, catalogus, etc.

Onder productfotografie categoriseren wij twee soorten: productfotografie high-end end of productfotografie regulier. Reguliere productfotografie maakt gelijk duidelijk wat het betreffende product inhoudt. De ander is high-end productfotografie. Hierbij ligt de focus voornamelijk op de sfeer en setting. Beide hebben hetzelfde doel: jouw product aantrekkelijk op de markt brengen. Welke past het beste bij jou? Lees hieronder ook wat tips om jou verder te helpen. 

Goede productfotografie is essentieel in een webwinkel. Op deze manier krijgt de klant namelijk een voorproefje van het product dat zij willen aanschaffen. In een fysieke winkel hebben klanten al de mogelijkheid om het product van alle kanten te bekijken. Dit is niet mogelijk in een webshop. Geen (goede) afbeelding, geen aankoop.

Daarnaast zijn goede productfoto’s ook ideaal om je product onder de aandacht te brengen bij consumenten. Wil jij dat consumenten je product in de winkel komen opzoeken? Dat doe je met een goede eerste indruk van je product.

Waar wordt productfotografie gedaan?

Een productfotograaf werkt vrijwel altijd in een studio. Waarom? Een goede belichting met zo min mogelijk schaduwen is van belang. Veelal wordt de onder- en achtergrond zo onzichtbaar mogelijk gemaakt bij productfotografie. De focus ligt op deze manier volledig op het product en kan het zo nodig in verschillende folders/flyers en afbeeldingen geplaatst worden.

Mogelijkheden van productfoto’s

Naast statische foto's is de productfotograaf meestal ook in staat om animaties, 3D afbeeldingen, video- of geluidsfragmenten af te leveren. Zo valt je product net wat meer op. Op deze manier kun je de conversie op je webpagina een ontzettende boost geven. 

Geïnteresseerd in productfotografie?

Ben je op zoek naar de perfecte foto van je product? Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor jouw stijl er altijd tussen zit. Of het nu gaat om een mooie foto van een product voor op de website of voor in een brochure, bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past!