Modelfotografie is een type fotografie waarbij een model centraal staat. Deze vorm van fotografie wordt voornamelijk gebruikt bij het bouwen van een modellen portfolio. 

Ieder professioneel model heeft een aantal van deze shoots op zijn to do lijst staan. Het valt niet aan te raden om dit zomaar bij elke fotograaf te laten doen, maar juist specifiek bij een modelfotograaf.

Wat houdt modelfotografie in?

Modelfotografie is een type fotografie binnen de Portret en Modelfotografie. Modelfotografie wordt voornamelijk gebruikt voor modellen in spe die een portfolio willen opbouwen. Het kan echter ook gebruikt worden voor privé doeleinden. Een mooie foto van jezelf is altijd leuk!

Modelfotografie kan verschillende invalshoeken hebben. Wil jij laten zien dat je de fashion wereld aankan, of wil je juist een au naturel look vastleggen? Dat is allemaal mogelijk. Spreek van te voren af met de fotograaf over het doel van je shoot en zeg wat je wel en niet gefotografeerd wilt hebben.

Deze shoot draait om het laten zien van jouw beste kant. Daarom is het vertrouwen tussen het model en de fotograaf belangrijk. Wanneer jij je op je gemak voelt, straal je dit uit op de foto en kun jij sneller uit je comfortzone stappen!

Portret-, glamour- en modelfotografie

Het verschil tussen portret-, glamour- en modelfotografie ligt in het feit dat deze foto's gemaakt worden met een ander doel. Portretfotografie laat iets zien over het persoon zelf, hierbij wil je zo waarheidsgetrouw mogelijk in beeld worden gebracht. Bij glamourfotografie hoeft dit niet per se en staat juist de schoonheid centraal. 

Op een manier is modelfotografie wel te vergelijken met deze twee, maar bij modelfotografie staat centraal hoe goed jouw gezicht of lichaam is voor bepaalde merken. Hierdoor is het belangrijk dat je opgemaakt bent en je persoonlijkheid laat zien. 

Geïnteresseerd in modelfotografie?

Op zoek naar een fotograaf die jou kan helpen met het samenstellen van een portfolio? Dan zit je hier aan het juiste adres! Mooie modelfoto's zorgen voor een goede weergave van wie jij bent en wat jij kan. Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor jouw stijl er altijd tussen zit. Bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past!