Luchtfotografie legt de omgeving vast van bovenaf. Aan de hand van natuurlijk licht wordt het gevoel dat boven ontstaat, naar beneden gehaald.

Wat houdt luchtfotografie in?

Luchtfotografie is een type fotografie binnen de natuur & luchtfotografie. Bij deze manier van fotografie worden bedrijven, woonhuizen, (bedrijfs)evenementen of natuurgebieden vast gelegd van bovenaf. 

Dit kan worden gedaan aan de hand van een luchtvaartuig zoals een vliegtuig. Ook een parachutist kan luchtfoto's maken tijdens zijn val. Deze vorm van fotografie kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden, maar wordt voornamelijk gebruikt als promotiemateriaal of als documentatie.

Luchtfotografie is uniek. Je hebt namelijk zowel contact met de piloot van het vliegtuig als met de fotograaf. Hierbij is wel wat geduld vereist, als je haast hebt kan dit invloed hebben op de kwaliteit van het uiteindelijke resultaat. Er zijn namelijk veel factoren die meespelen bij het maken van dé perfecte luchtfoto. Het is een hele specifieke vorm van fotograferen, waarbij de fotograaf precies weet wanneer hij/zij in actie moet komen.

Bij luchtfotografie komt er een hoop bij kijken. Een heldere dag is voor luchtfotografie niet per se ideaal. De zon kan voor schaduwen zorgen waardoor het beeld erg donker wordt. Het vastleggen van de perfecte luchtfoto is voor de fotograaf dus een flinke uitdaging!

Geïnteresseerd in luchtfotografie?

Ben je op zoek naar de perfecte weergave van boven? Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor jouw stijl er altijd tussen zit. Of het nu gaat om een mooie foto van een locatie of om een compleet evenement, bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past!