Portretfotografie high-end is iets wat je niet vaak laat doen. Wat is het nou eigenlijk en wat is het verschil met reguliere portretfotografie?

Wat houdt high-end portretfotografie in?

High-end portretfotografie is een type fotografie binnen de zakelijke portretfotografie. Deze vorm van portretten fotograferen is net wat anders dan reguliere portretfotografie. Deze vorm is luxer, stijlvoller en tijdlozer. Jouw karakter springt er gelijk tussenuit. 

Dit komt doordat de fotograaf meer aandacht besteed aan het leren kennen van jouw persoonlijkheid. Hierdoor krijg je advies over verschillende poses en gezichtsuitdrukkingen. 

Dit type fotografie heeft meerdere doeleinden maar wordt voornamelijk gebruikt om de echte jij vast te leggen, maar dan op een net luxere manier.

Portretten vertellen een verhaal. Je krijgt een kijkje in iemand zijn karakter. Het is een kunst om iemand op een ongedwongen manier vast te leggen en daarbij de persoonlijkheid tentoon te stellen. De fotograaf zal je daarom eerst op je gemak stellen, voordat de foto genomen wordt. 

Alleen als een fotomoment ongedwongen is, komt de echte jij naar boven. Bij een dergelijke foto gaat alles om de presentatie, daarom wordt er uitgebreid gekeken naar het concept van de foto.

Ga van te voren goed na wat het beste bij jou past en waar je de foto voor wilt gebruiken. Wanneer je hier niet aan uit komt, neem je contact op met je fotograaf. De betreffende fotograaf denkt de betreffende fotograaf graag met je mee om inspiratie op te doen. Niet elk kledingstuk past bij de beoogde achtergrond en in een studio dien je bijvoorbeeld meer make-up op te doen. Overleg en vertel jouw verhaal.

Geïnteresseerd in high-end portretfotografie?

Ben je op zoek naar een goede headshot? Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor jouw stijl er altijd tussen zit. Of het nu gaat om een headshot of het samenstellen van een portfolio, bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past!