Groepsfotografie is een fotoshoot waarbij minimaal vijf personen gefotografeerd worden. Dit kan zowel familie als vrienden, kennissen of collega's zijn.

Het is een type fotografie binnen de familie, groep en dier fotografie. Het is vaak een gezellige gebeurtenis met serieuze, maar ook gekke en grappige poses. Wil jij je familie op de foto zetten, kijk dan eens naar familiefotografie

Wil je liever met je vriendinnen? Dan is het ook de mogelijkheid om een speciale vriendinnen fotoshoot te doen. Je hebt bij deze vorm van fotografie namelijk de optie om visagie erbij te nemen.

Er zijn verschillende composities en kleuren die je kunt gebruiken om groepen beter op de foto te zetten. Groepsportretten hebben meerdere doeleinden maar worden voornamelijk cadeau gedaan. Groepsfoto's zijn ideaal om een album samen te stellen of om uit te vergroten om in bijvoorbeeld een lijst op te hangen. Zodat je een leuke foto’s hebt met de klein kinderen.

Het is niet altijd even gemakkelijk om zoveel mensen een foto maken, iedereen heeft ook zijn eigen ideeën en stijl. Daarom is het goed om het een en ander af te spreken van te voren. Zo kun je het al eens worden over het type poses, kleding en stijl. De locatie voor groepsfotografie is vaak buiten, maar kan ook zeker binnen worden gehouden. 

Zolang de achtergrond niet te afleidend is, lopen de mogelijkheden voor een locatie op. Geen inspiratie? De fotograaf helpt jou met alle liefde op weg! Genoeg ervaring aanwezig om jullie uit de fotocrisis te helpen.

Fotografen die groepsportretten maken, denken graag mee met de betreffende groep. Er wordt meegedacht aan kleding, locatie, poses, accessoires en beeldende kunsten.

Geïnteresseerd in een groepsportret?

Ben je op zoek naar de perfecte groepsfoto’s? Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor jouw stijl er altijd tussen zit. Of het nu gaat om een foto van een kleine groep collega's of van een grote familie, bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past. 

Kiezen maken wij gemakkelijk met handige en uitgebreide filteropties. Je hebt snel je top drie op een rijtje, door groepsfotografie, je plaats en gewenste fotoshoot in te voeren.

Wij hebben niet alleen het grootste aanbod groepsfotografen, maar ook de kennis in huis om van jouw fotoshoot een succes te maken. Laat je inspireren door onze blogs of zoek informatie op in onze kennisbank. Daar vind je alles wat je wilt weten over je fotograaf, de soort fotografie en de beste tips en tricks voor een goede foto!

Heb je geen ervaring voor de lens? Geen probleem, alle fotografen weten er voor te zorgen dat jij jezelf op je gemak voelt en dat het een goede en spontane foto wordt.