Google Street View, Google Business View, Google Virtuele Tour of kort een 360 graden foto is een manier van fotografie waarin alle kanten van een persoon, object, dier of omgeving te zien zijn.

Wat houdt Google Street View - 360 in?

Google Street View - 360 wordt veelal gebruikt binnen bedrijven. Op deze manier is het mogelijk om een virtuele tour te geven en klanten een uniek ervaring op afstand te bieden. Dit kan gebruikt worden op je website, Google Streetview of in een bedrijfspresentatie. Deze virtuele tour wordt geplaatst in de zoekstations van Google. 

Hierin kun je zelf nog wat stappen verder gaan, door extra informatie, bedrijfsvideo’s en logo’s toe te voegen. Het wordt ook vaak gebruikt voor productfotografie. Op deze manier kunnen producten op de beste manier in beeld worden gebracht.

Welke soorten Google Street View - 360 zijn er?

Er zijn twee soorten 360 graden foto’s: 360 graden panoramafoto’s en 360x180 foto’s. Bij de 360 graden foto’s wordt volledig rondom gedraaid. Zowel linksom als rechtsom. De 360x180 foto is bijna hetzelfde als de 360 graden panoramafoto, met als toevoeging dat je ook de boven- en onderkant kan zien.

Bij het maken van beide soorten 360 graden foto’s is het belangrijk rekening te houden met het licht. Bij het maken van een 360 graden foto van een product is het het makkelijkste om deze op een draaiplateau te zetten. Houd dan wel rekening met eventueel reflecterende oppervlaktes.

Het ziet er zo misschien een beetje vreemd uit, maar met de juiste aperatuur is deze foto meer dan een foto! Wanneer je 360 graden foto's op de juiste manier kan weergeven, wordt het bekijken van de foto's een hele andere ervaring.

Geïnteresseerd in Google Street View - 360?

Interesse in 360 graden fotografie? Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor er voor jou altijd iets tussen zit. Of het nu gaat om het vastleggen van een kantoorruimte of om vastgoed, bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past!