Geboortefotografie is een reportage van een bevalling. Een bevalling is iets heel bijzonders en moois en stipt één van de meest memorabele momenten van het leven en met een fotograaf erbij wordt dit moment samen met de emotie vastgelegd.

Wat houdt geboortefotografie in?

Geboortefotografie is een reportage van je bevalling. Hierbij is een fotograaf van begin tot eind aanwezig bij de bevalling om foto's te maken van elk stadium. De fotograaf gaat discreet te werk en wordt vaak niet eens opgevallen door de aanwezige. De fotograaf is gespecialiseerd en weet hoe hij/zij te werk moet gaan in een bevallingskamer. Vaak worden de geboortefoto's gebruikt voor het geboortekaartje. 

Waarom geboortefotografie?

In Amerika is het niet ongewoon om een geboortefotograaf bij de bevalling aanwezig te hebben, maar in Nederland komt het nog niet vaak voor. Wel is het sinds de afgelopen jaren in opkomst. De geboortefotograaf zorgt ervoor dat hij of zij standby staat rond de uitgerekende datum, zodat deze op elk moment richting het ziekenhuis, geboortecentrum of huis kan komen. 

In de meeste gevallen komt de fotograaf vooraf langs voor een kennismakingsgesprek. Hierbij kun je precies aangeven wat je wel en niet gefotografeerd wilt hebben. Vanwege de hoge eisen die worden gesteld aan de fotograaf, liggen de prijzen van geboortefotografie hoger dan een gemiddelde fotoshoot.

Met het kiezen van een geboortefotograaf is het handig om rekening te houden met de woonplaats van de fotograaf. Je wil wel dat deze snel te plekke kan zijn op het moment dat het grote moment daar is. Op Happix kun je gemakkelijk en snel de juiste fotograaf vinden die aanwezig kan zijn bij de bevalling.

Een fotoreportage van de geboorte zorgt ervoor dat jij later met je partner en kindje kunt terugkijken op het begin van zijn of haar leven. De geboortefotograaf kan thuis, in het ziekenhuis of in een geboortecentrum op de achtergrond aanwezig zijn voor de fotoshoot. Zeker voor de aanstaande moeder is het belangrijk dat zij op haar gemak is tijdens het fotograferen en dat zij zelf kan bepalen wat wel en niet in beeld komt.

Geïnteresseerd in geboortefotografie?

Op zoek naar een fotograaf voor tijdens een bevalling? Dan zit je hier aan het juiste adres! Mooie geboortefoto's zorgen voor een prachtige terugkijk op het begin van het leven van zijn of haar leven. Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor jouw stijl er altijd tussen zit. Bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past!