Fashionfotografie, ook wel bekend als modefotografie, draait om meer dan alleen het vastleggen van dat ene kledingstuk. Het gevoel en de essentie van de look speelt ook een grote rol.

Fashion fotografie is een type fotografie binnen de zakelijke portretfotografie. Bij fashion fotografie ligt de focus op de kleding van bijvoorbeeld nieuwe collecties. Het kunnen zowel productfoto’s, kledingsets en volledige outfits zijn die je op de foto zet. 

Zulke presentaties van je kleding verhoogt je omzet, gezien klanten graag het gehele pakket willen kopen. Met dit type fotografie kun je zowel het model als de kleding scherp vast laten leggen. 

Een professionele modefotograaf kan jou verder helpen met jouw merk sterk neer te zetten. Er zijn veel verschillende manieren om jouw merk op de markt te zetten en fashionfotografie is er daar één van!

Heb je geen ervaring voor de lens? Geen probleem, alle fotografen weten ervoor te zorgen dat jij jezelf op je gemak voelt en dat het een goede en spontane foto wordt.

5 tips voor je fashion foto's

Fashion fotografie is een onderdeel van zakelijke fotografie. Het is belangrijk om de sfeer goed vast weten te leggen. Een fashion fotoshoot lijkt makkelijker dan het is. Er gaat veel tijd in zitten om het tot een mooi en goed resultaat te brengen. In deze blog lees je hoe de onderstaande tips het je allemaal een stukje makkelijker kunnen maken.

1. Begin met een moodboard

2. Zoek de juiste mensen voor fashion fotografie

3. Organiseer van te voren en maak duidelijke afspraken

4. De sfeer tijdens een fashion fotoshoot

5. Het type nabewerking

Op zoek naar een fashion fotograaf?

Ben je opzoek naar de perfecte weergave van je nieuwe collectie? Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor jouw stijl er altijd tussen zit. Of het nu gaat om mooie shot van dat ene product of om het weergeven van een hele collectie, bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past!

Hoe werkt het? Vul een locatie in en kies een soort fotografie op onze website. Happix toont jou elke professionele fotograaf in die regio die deze soort fotografie doet. De fotografen kun je vergelijken op prijs, portfolio, reviews, ervaring, stijl, levertijd en persoonlijke teksten. 

Weet je niet wat of wie je eigenlijk gefotografeerd wilt hebben? Laat je dan is inspireren door onze blogs of zoek informatie op in onze kennisbank. Daar vind je alles wat je wilt weten over je fotograaf, de soort fotografie en de beste tips en tricks voor een goede foto! 

Weet je al wel wat je wilt? Dan kun je de zoekresultaten nog verder verfijnen door de een fotoshoot te kiezen op basis van jouw budget en wensen.