Familiefotografie is een type fotografie waarbij je met het gezin of de hele familie op de foto gaat. Dit kan variëren van een klein gezinnetje tot een gezellige, grote familie. Leg een speciale gelegenheid vast of gewoon zomaar.

Wat houdt familiefotografie in?

Familiefotografie valt binnen de familie, groep en dier fotografie. Bij een familie fotoshoot worden er voornamelijk foto’s gemaakt van gezinsleden, maar ook van huisdieren die onderdeel zijn van de familie. Dit gebeurt meestal tijdens een feest of jubileum. Wanneer er iemand jarig, wanneer opa en oma zoveel jaar getrouwd zijn of juist met een familiedag. Komt iedereen speciaal voor de fotoshoot bij elkaar? Vaak is er een thema voor kleding, zoals bijvoorbeeld twee standaard kleuren of meerdere attributen.

Wanneer de familie groot is, is het voor de fotograaf vaak een uitdaging om iedereen aandachtig en spontaan op de foto te krijgen. Vaak letten kinderen niet op, kijken de broers of zussen net weg of staan de ouders met de ogen dicht op de foto. Een fotograaf die een familie fotoshoot gewend is, heeft hier ervaring mee en weet altijd wel de perfecte foto te maken.

Het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij de fotograaf. Het is nog belangrijker dat de fotograaf fotografeert in de stijl die jouw voorkeur heeft. Kies voor een studio of een locatie naar keuze. Buiten in het bos, op een locatie die bijzonder voor jullie is of gewoon bij oma op de bank.

De ervaring of de uiteindelijke foto wordt vaak cadeau gedaan. Wanneer opa en oma een jubileum vieren, wanneer er een nieuw familielid geboren is of juist wanneer er een familielid op reis gaat of gaat verhuizen. Een foto van de familie is een herinnering die blijft.

Geïnteresseerd in familiefotografie?

Ben je op zoek naar de perfecte familie fotoshoot? Happix heeft het grootste aanbod van familiefotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die jou echt een fotoshoot kunnen garanderen bij een professionele fotograaf in jouw regio. Of het nu gaat om een foto van een klein gezin of van een grote familie, bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past!

Het aanbod is groot, maar wel gemakkelijk en overzichtelijk gemaakt. Je hebt heel veel standaard familiefoto's, niks mis mee. Als je iets anders/iets unieks wil, dan heeft de fotograaf vast nog goede tips in de aanbieding. Daar kunnen wij helaas ter plekke niet bij helpen, maar wel in de voorbereiding. Niets is zo lastig als de juiste kleding tijdens een shoot met meerdere mensen. Het moet bij elkaar passen, maar niet hetzelfde zijn. 

Lees daarom ook is een van onze blogs voor alle tips en meer inspiratie. Bijvoorbeeld Familie fotoshoot: 7 tips en tricks of Familiefotografie: 5 leuke voorbeelden!!