Event fotografie is een type fotografie binnen de zakelijke reportages. Door mensen en locaties op een evenement vast te leggen door een professionele fotograaf valt de sfeer gemakkelijker te herinneren.

Wat houdt event fotografie in?

Event fotografie is, zoals de naam al aangeeft, fotografie op evenementen. Hierbij worden verschillende onderwerpen gefotografeerd, zoals de locatie van het evenement of een artiest, maar met name de gasten (of publiek) worden vastgelegd.

Bij evenementen zoals een jubileumfeest, een productlancering, een concert/festival en een personeelsfeest zijn event fotografen het beste in te zetten. 

Event fotografie kan voor meerdere doeleinden worden gebruikt, maar de voornaamste reden is om het evenement te documenteren en dit te gebruiken als promotiemateriaal.

Wat is noodzakelijk voor event fotografie?

Bij grote evenementen is het belangrijk om na te gaan of één fotograaf voldoende is of niet. Het is niet ongewoon om meerdere fotografen in te schakelen.

Een event fotograaf moet beschikken over veel kennis en ervaring van event fotografie. Zeker wanneer een evenement zich binnen afspeelt, in een donkere ruimte, heeft een fotograaf speciale vaardigheden nodig om goede foto's te maken.

Het is de kunst om de sfeer van het event op de foto te krijgen. De event fotograaf moet altijd op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Zonder je gasten lastig te vallen of zelfs maar op te vallen.

Geïnteresseerd in event fotografie?

Ben je op zoek naar de perfecte event reportage? Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor jouw stijl er altijd tussen zit. Of het nu gaat om een reportage van een jubileum of van een opening van een nieuw pand, bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past!