Een newbornshoot is het fotografen van newborns en babies. Dit type fotografie valt onder dezelfde categorie als baby fotografie, maar is toch net iets anders. Wil jij je pasgeboren kindje herinneren zoals hij of zij net ter wereld kwam? Dat doe je met de perfecte newborn foto’s!

Kies hiervoor een fotograaf gespecialiseerd in newborn fotografie. Deze fotograaf kan precies vastleggen hoe jullie baby is in die mooie eerste periode.

Het verschil tussen newborn en babyfotografie is dat er bij newborn fotografie bijna direct na de geboorte foto’s worden gemaakt. Babyfotografie wordt vooral gedaan bij baby’s die al iets ouder zijn. Vaak slapen de kindjes dan niet en dit brengt een heel ander resultaat dan als het kindje pasgeboren is.

Je kunt de newbornshoot ook nog boeken na de uitgerekende datum, want het plannen van deze fotoshoot heeft in principe geen haast. Wel is het verstandig de shoot niet te lang na de geboorte te plannen. Als je het leuk vindt om ook tijdens de bevalling foto’s te laten maken, zou je een geboortefotograaf kunnen boeken. Deze zijn gespecialiseerd in het professioneel fotograferen van bevallingen.

Wanneer doe je een newbornshoot?

Het beste moment om een newbornshoot in te plannen is wanneer de baby tussen de 1 en de 3 weken oud is. In de eerste week en de twee weken daarna slaapt de baby nog heel veel en als de baby slaapt zijn ze makkelijker te verleggen. Daarnaast liggen baby’s in deze periode vaak nog in de houding zoals ze in de buik lagen: de foetushouding. Dit is een mooie houding van een pasgeboren baby om vast te leggen op camera. 

De baby ligt ongeveer vanaf de 32e week van de zwangerschap in deze houding en is vooral populair, omdat dit er schattig uitziet en het een beetje een beeld geeft van hoe de baby er bij lag toen deze nog in jouw buik zat.

Na de eerste tien dagen neemt dit snel af. Wil je dat graag op de foto laten zetten, zorg dan dat je optijd een afspraak maakt met een newbornfotograaf. Het is mogelijk om van tevoren al een afspraak te maken met de gekozen fotograaf, zodat hij/zij weet wanneer jouw kindje verwacht wordt. De fotograaf neemt alle tijd om prachtige foto's te maken. 

Inspirerende ideeën en tips voor jouw newbornshoot

Er zijn veel leuke ideeën om jouw newbornshoot te laten slagen. Kies ervoor om de fotoshoot in huis te doen of in de studio. Wanneer de fotoshoot plaatsvindt in de studio zijn er meerdere mogelijkheden. De fotograaf heeft hier vaak allerlei props liggen en kan in de studio ook veel betekenen qua licht en bewerking.

Doe je de fotoshoot liever thuis? Denk dan vast na over een ruimte met genoeg licht en zorg dat het er lekker warm is. Zo valt je baby sneller in slaap en zal hij of zij niet zo snel kou vatten. Natuurlijk licht is het mooiste, maar in de studio zou de fotograaf ook kunnen werken met goede verlichting.

Wil je je baby (gedeeltelijk) naakt op de foto zetten? Trek dan ruim van tevoren de kleding van je baby uit (vooral strakke kleding en luiers). Zo zullen er geen strepen van kleding meer zichtbaar zijn op de foto’s. Het is natuurlijk een uitdaging de luier een uur van te voren uit te trekken, want de baby heeft nog geen controle over het lichaam. Daarom is het van groot belang om schoonmaakdoekjes bij de hand te hebben. Als er dan iets gebeurt, ben je er snel bij. Goede tip!

Zorg dat je baby goed gevoed is voor de shoot. Een happy baby levert namelijk veel leukere foto’s op. Daarnaast kun je vast nadenken over leuke poses en accessoires.

Het zou goed kunnen dat jij voorafgaand aan de shoot al leuke ideeen hebt voor de mooiste foto. Deze ideeën kan je laten zien aan de fotograaf en hij zal ervoor zorgen dat jouw newborn baby zo mooi mogelijk op de foto staat.

Er zijn genoeg newborn fotografie tips te vinden die je kunnen helpen bij het maken van een prachtige foto. Bij newborn fotografie props kun je denken aan:

  • Mutsjes
  • Sjaaltjes
  • Dekentjes
  • Haarbandjes
  • Knuffeltjes
  • Bloemen
  • Kalenders 

Op zoek naar een newborn fotograaf?

Ben je op zoek naar een newborn fotograaf? Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor jouw stijl er altijd tussen zit. Of het nu om geposeerde of natuurlijke foto's gaat, bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past!

Newbornshoots zijn daarom makkelijk te boeken en als je het leuk vindt kan je zelfs kijken of je later ook nog een baby fotoshoot wil doen. In deze shoot laat je foto’s maken van je baby (bijvoorbeeld als deze net kan zitten)