Tijdens bruidsfotografie wordt jouw trouwdag vastgelegd. Je bruiloft is een bijzondere dag. Die dag wil je natuurlijk niet vergeten. Een bruidsfotograaf maakt de perfecte foto’s om je trouwdag zo mooi mogelijk te herinneren. Bruidsfotografie is een reportage van een bruiloft door een professionele fotograaf. 

Er wordt van te voren altijd afgesproken op welke momenten de fotograaf aanwezig dient te zijn, zodat de fotograaf geen belangrijke gebeurtenissen mist. Voorafgaand aan de bruiloft wordt met het bruidspaar en betrokken partijen het een en ander besproken. Zo zal de bruidsfotograaf precies weten wat voor een foto’s hij of zij moet maken voor het gewenste resultaat.

Bruidsfotografie: Wat kan een fotograaf voor je betekenen?

Ten eerste hoef je je geen zorgen te maken dat je gasten niet genoeg of geen mooie foto’s van je belangrijke dag maken. Aan de hand van jouw wensen omtrent de foto’s kan de fotograaf jouw bruiloft perfect vastleggen.

De onderdelen van de dag die jij wilt laten fotograferen kies je zelf. Maak een lijstje voor jezelf met de momenten waar jij graag foto’s van wilt. Is dit het aankleden in de ochtend, een fotoshoot van het bruidspaar op een mooie locatie, de ceremonie, het feest of al deze momenten?

Tips voor de mooiste bruiloft foto’s

Een bruidsreportage is meestal meerdere aansluitende uren. Zo is zowel de ceremonie als het feest gedekt. Zorg dat de fotograaf op de hoogte is van de dresscode of de themakleur. Op deze manier valt hij of zij niet buiten de boot qua kleding en kan de fotograaf zich makkelijker onder de gasten begeven. 

Bespreek ook van te voren met je gekozen fotograaf of je sfeerfoto's, gasten foto's, overzichtsfoto's of detailfoto's wilt. En indien je een combinatie wenst, welk soort foto de prioriteit heeft. Het is jouw feest! Hoe kies je het beste een fotograaf voor bruidsfotografie? Kijk goed naar het eerdere werk, in plaats van de kosten. 

Het is belangrijk dat op de belangrijkste dag van je leven de foto's perfect zijn. Daarom adviseren wij om niet te veel naar de kosten te kijken, maar meer naar het portfolio. Zo kun je terug blijven kijken op foto's die perfect passen bij jullie als stel.

Meer weten?

Vind meer informatie over fotoreportages in het algemeen. Ga je nog niet trouwen, maar wil je graag een fotoshoot met je geliefde? Denk dan ook aan een loveshoot. Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor er voor jou altijd iets tussen zit. Of het nu gaat om het vastleggen van een bruiloft of om een loveshoot, bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past!