Het is belangrijk om even uit te leggen wat het verschil is tussen baby fotografie en newborn fotografie. In deze twee soorten fotografie wordt een onderscheid gemaakt. 

Een newborn fotoshoot wordt vooral geboekt in de dagen na de geboorte van de pasgeboren baby. Baby’s zijn dan nog klein en liggen de eerste dagen na de geboorte nog in de foetushouding. Van deze houding kan je de mooiste foto’s maken. 

Een baby fotoshoot wordt geboekt wanneer jullie baby al wat ouder is. Jullie kleintje kan dan vaak wat meer brabbelen, slaapt niet zoveel en de oogjes zijn al open. 

Soms wordt er ook een zwangerschaps fotoshoot of een geboorte fotoshoot geboekt voor de newborn shoot om een reeks vast te leggen. De fotograaf zal dan altijd beschikbaar zijn rondom de uitgerekende datum. 

De baby krult zich in de eerste á anderhalve week na de geboorte helemaal op, precies zoals hij dat in de baarmoeder deed. Dit wordt dan vaak vastgelegd met een newborn fotoshoot.

Het leuke aan baby’s vanaf een jaar of 1 is dat je al meer het karakter gaat zien. De baby gaat glimlachen, kijkt een beetje ondeugend en laat zijn eerste tandjes zien. Sommige baby’s hebben zelfs al een schaterlach en leren al kruipen. Ook de eerste hapjes en stapjes zou je soms als vast kunnen leggen. Je kan natuurlijk ook een fotoshoot plannen tijdens de eerste verjaardag van je kleintje.

Ook moet je onthouden dat je baby niet stil zal zitten. Een baby beweegt veel en het leukste is natuurlijk om dit vast te leggen. Je kan je baby zelf laten lachen door gekke gezichten te trekken of te kietelen, maar jij weet als ouder het beste waar je kind blij van wordt. 

Geïnteresseerd in een babyfotoshoot?

Wil jij de eerste momenten van jouw kleine trots met baby fotografie vastleggen? Jouw baby’tje is pas geboren en krult zich nog zo lekker op. De hele wereld moet weten hoe mooi jouw kleine is! 

Het is altijd leuk om een aantal foto’s van je baby alleen te hebben, maar als je later terugkijkt op dit moment kan je ook enorm genieten van foto’s met jou, je partner en de baby. Vergeet deze foto’s dus niet te maken, ook als je het eng vindt!