Loading...

Bruidsfotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Bruidsfotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Liefde & Huwelijk

Verfijn je keuze

Bruidsfotografie

Wat is trouwfotografie?


Trouwfotografie is het fotograferen van de activiteiten die betrekking hebben op een bruiloft. Het draait voornamelijk om het bruidspaar, maar ook om de gasten, de locatie, de omgeving en de fijne details zoals de taart, het boeket en de ringen.

Trouwfotografie omvat foto’s van het bruidspaar voor het huwelijk, de voorbereidingen, de receptie, de ceremonie, de maaltijd en het avondfeest. De mogelijkheid bestaat om de fotograaf voor enkele uren bij de gelegenheid te hebben of juist de gehele dag. De essentie is om de liefde tussen het paar vast te leggen. De foto’s vertellen een verhaal maar zijn ook individueel van waarde.

Voorbereidingen

Ga je trouwen en weet je nog niet wat je wilt laten zien op je trouwfoto’s? Dan is het belangrijk dat je een soort moodboard samenstelt. Schets een beeld van de stijl en van belangrijke items die je terug wilt zien, zoals bijvoorbeeld de details of een omhelzing van een familielid. Op deze manier weet de fotograaf wat hij of zij kan verwachten.

Hoe meer je voorbereidend te werk gaat, hoe minder zorgen je op de dag zelf hebt. Je kunt dan genieten van het moment. Ondertussen gaat de fotograaf onopgemerkt aan de slag. De vooraf afgesproken momenten worden vastgelegd, zodat het verhaal van jullie trouwdag perfect wordt weergegeven.

Door: Len uit Vreeland

Oefenen voor trouwfotografie?

Poseren voor een camera kan een flinke uitdaging zijn. De fotograaf heeft gelukkig voldoende ervaring om jullie als stel te kunnen sturen en eventuele aanwijzingen te geven. Is de twijfel en de spanning toch te groot? Dan heb je de mogelijkheid om ruim voor de trouwdag te oefenen met een Loveshoot. Deze vorm van fotografie wordt ook regelmatig een pre-wedding shoot genoemd, gezien veel verloofde stellen deze mogelijkheid gebruiken om gewend te raken aan het idee om gefotografeerd te worden.

Geïnteresseerd in trouwfotografie?

Ben je op zoek naar de fotograaf die jullie kan helpen met trouwfotografie? Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor jouw stijl er altijd tussen zit. Of het nu gaat om een grote shoot van de hele dag of juist om die ene foto van jullie twee, bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past!

Bekijk alle artikelen


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Meest gekozen fotoshoots:


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1850+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past


We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.