Loading...

High-end portretfotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

High-end portretfotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Zakelijk portret

Verfijn je keuze

High end portretfotografie

Waarom zien de foto's er anders uit op je scherm dan verwacht?

Het kan voorkomendat  foto’s er niet uitzien zoals je verwacht hebt. De kleuren komen niet overeen of de foto’s ogen mat en flets of juist overbelicht en extreem gekleurd. Wat nu?

Waarom zien de foto's er anders uit op je scherm dan verwacht?

Dit probleem kan meerdere oorzaken hebben. De voornaamste reden is dat de monitor waarop je de foto’s digitaal bekijkt niet goed ingesteld is. Het bestand van de foto is dan in orde, maar het scherm niet, waardoor het lijkt alsof de foto niet in orde is. Wanneer je je scherm donkerder instelt, verandert de foto niet alleen voor jou lijkt dit wel zo.

Wanneer je bijvoorbeeld een laptop gebruikt kan je de inkijkhoek van je scherm makkelijker bepalen. Wanneer er veel licht op valt, ben je sneller geneigd om je scherm te kantelen naar jouw wensen. Hetzelfde geldt bij TL-licht, direct zonlicht en avond instellingen die je scherm geler maken. Je past dus alleen je scherm aan en niet de foto.

Door: Irma uit Deventer

Is het eigenlijk wel zo?

Zelfs al heb je je scherm goed ingesteld en is er geen sprake van extern lichtinval, dan kom je nog niet in de buurt van wat een professional gebruikt.

Een professionele fotograaf werkt met een gekalibreerd scherm. Dit wordt ook regelmatig uitgevoerd om het scherm kleurecht te houden. Om dit professioneel te doen of te laten doen kan honderden euro’s kosten. Ook wordt er door fotografen gebruikt gemaakt van een ISO beeldscherm, wat veel geld kost.

Iedereen in de branche, zoals printbedrijven en fotografen, maken gebruik van deze kalibraties en hardware. Zo weet ook iedereen wat ze kunnen verwachten.

Ga er vanuit dat jouw fotograaf professioneel is en er alles aan doet om de foto’s precies zo te maken zoals hij of zij ze voor jou in gedachten heeft.

Bekijk alle artikelen

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Meest gekozen fotoshoots:

1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1475+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past

We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.