Loading...

Glamourfotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Glamourfotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Portret, Model & Glamour

Verfijn je keuze

Glamourfotografie

Wat is glamourfotografie?


Glamourfotografie is een moment waar je de wereld van glitter en glamour in stapt. Met de juiste look en de perfecte make-up wordt de shoot een ervaring om nooit te vergeten.

Wat houdt glamourfotografie in?

Glamourfotografie is een vorm van portretfotografie met het doel om de gefotografeerde in beeld te brengen zoals op de cover van een glamourblad. Visagie en haarstyling zijn belangrijke onderdelen van glamourfotografie. Over het algemeen komen er foto's uit waarbij het model zeer mooi belicht en opgemaakt is. Het rauwe randje wordt er zo vanaf gehaald.

Bij glamourfotografie ligt de nadruk op de uitstraling en sexualiteit van het model. Het verschil tussen boudoir- en glamourfotografie is het feit dat bij boudoirfotografie vooral het lichaam als onderwerp gebruikt wordt. Glamour fotoshoots zijn voornamelijk bekend van pin-up fotografie en magazines (denk aan Linda, Happinez en VIVA).

Glamourfotografie komt het vaakst voor onder vrouwen, maar is natuurlijk ook voor mannen een optie. Het is goed voor het zelfvertrouwen en is ook leuk om cadeau te doen.

Tips voor de glamour fotoshoot

Ben jij klaar voor een glamour fotoshoot? Hier zijn een paar tips zodat jij straks perfect op de foto staat:

  • De focus van glamourfotografie ligt op het model. Wanneer je een glamour shoot doet valt ook de aandacht op de outfit van de model. Zorg dat je tijdens glamourfotografie een flatteuze en ‘eyecatching’ outfit aan hebt. Wel iets waar jij je comfortabel in voelt want zelfvertrouwen is mooi.
  • Met glamourfotografie wordt je van redelijk dichtbij gefotografeerd. Zorg daarom van tevoren dat je er tot in detail verzorgd uitziet. Het perfecte moment voor een manicure of een kappersafspraak dus.
  • Wil jij de perfecte houding hebben op je glamourfoto’s? Bedenk van tevoren ongeveer vijf poses en oefen deze voor de spiegel. Zo weet jij tijdens de fotoshoot precies hoe je moet zitten voor jouw ideale glamourfoto.
  • Zorg dat je make-up, je haar en je outfit matchen. En dat deze combinatie ook matcht met de achtergrond. Samen zorgen die aspecten voor een mooi geheel (of kunnen die juist erg met elkaar vloeken). Trek bijvoorbeeld geen drukke outfit aan als je voor een graffiti muur gefotografeerd wilt worden.
  • Doe je de glamour fotoshoot samen? Denk er dan ook aan dat jullie outfits met elkaar matchen.

Door: Robert uit Nijmegen

Meer weten over glamourfotografie?

Tips, fotografen en overige inspiratie nodig? Deze kun je vinden op Happix.nl! Wil jij je ook optimaal voorbereiden voor je glamour fotoshoot? Lees dan onze do’s en don’ts voor glamourfotografie. Doe ook inspiratie op voor een boudoir fotoshoot met onze 10 tips voor een geweldige boudoir shoot.

Bekijk alle artikelen


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Meest gekozen fotoshoots:


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1800+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past


We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.