Loading...

Dierenfotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Dierenfotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Familie, Groep & Dier

Verfijn je keuze

Dierenfotografie

Wat is dierenfotografie?


Dierenfotografie is een brede benaming voor het maken van dierenfoto's en tevens één van de meest populaire vormen van fotografie. De modellen kunnen zowel vogels, huisdieren, paarden, roofdieren, vissen en reptielen zijn. Het is goed om te kijken naar welk specialisme de professionele fotograaf heeft. Er zit namelijk een groot verschil tussen een huiskat en een rennend paard.

Wat houdt een dierenshoot in?

Bij een dierenfotografie ligt de focus op het dier dat gefotografeerd worden. Omdat dieren veelal onvoorspelbaar zijn, laten ze zich niet altijd gemakkelijk op de foto zetten. Voor de fotograaf blijft elke shoot dus een uitdaging om het dier zo gepositioneerd te krijgen, dat dit een mooi eindresultaat levert voor de eigenaar.

Om het dier in het eindresultaat te herkennen is het voor de fotograaf relevant om het dier vast te leggen in het natuurlijke habitat. Het is de perfecte manier voor de eigenaar om het dier te herinneren.

Wat relvant is, is de omgeving waar de shoot plaatsvindt. Een neutrale achtergrond in een studio geeft een ander gevoel dan buiten tussen de bomen en de bloemen. Zolang de achtergrond het dier niet overstemd is bijna alles mogelijk.

Dierenshoots nemen over het algemeen wat meer tijd in beslag. De dieren moeten tussendoor kunnen spelen zodat zij tijdens de shoot zelf niet afgeleid raken.

Door: Bob uit Utrecht

Geïnteresseerd in dierenshoots?

Ben je opzoek naar de perfecte foto van je huisdier? Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor jouw stijl er altijd tussen zit. Of het nu gaat om een mooie foto van je hond aan de muur of voor een actiefoto van je paard, bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past!

Bekijk alle artikelen


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Meest gekozen fotoshoots:


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1625+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past


We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.