Loading...

Newborn & Babyfotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Newborn & Babyfotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Moeder & Kind

Verfijn je keuze

Newborn & Baby fotografie

Wat is een cake smash fotoshoot?


Een cake smash fotoshoot is een manier om de eerste verjaardag van je kindje te vieren. Aan de hand van cadeaus, versieringen, mooie outfits én een taart die volledig in de handen ligt van de kinderen.

Wat houdt een cake smash fotoshoot in?

Een cake smash fotoshoot is een categorie met groot succes binnen de kinderfotografie. Tijdens een cake smash fotoshoot gaat het om het laagdrempelig fotograferen van kinderen. Kinderen krijgen een (cup)cake of taart voor zich waar ze volledig hun gang mee mogen gaan.

De leukste foto’s worden vaak gebruikt om in te lijsten en op te hangen. Maar voornamelijk worden deze fotos gebruikt voor op de verjaardagsuitnodiging.

Een eis voor een cake smash fotoshoot is de taart. Zonder taart is het een reguliere kinderfotoshoot. Een kleine taart met lichte kleuren doet het het beste op camera. Een crème topping is makkelijker om in vast te grijpen en zal het dan ook beter doen bij kinderen.

Het is goed rekening te houden met de kleding, aangezien deze vies worden. Gebruik hierbij ook geen drukke prints, dit leidt af en kan ervoor zorgen dat de taart minder goed zichtbaar is.

Waar vindt een cake smash fotoshoot plaats?

Een cake smash fotoshoot kan vrijwel overal plaatsvinden. Dit kan buiten in bijvoorbeeld een tuin of een park. Maar de voorkeur is vaak om dit binnen te doen.

Wanneer je liever geen rommel in huis hebt, kies dan om dit in een studio van een fotograaf te houden. De fotograaf heeft ervaring met shoots en zorgt dan ook dat de benodigde spullen in huis zijn.

Ook kun je met de fotograaf afspreken wat je wel en niet gefotografeerd wilt hebben. Denk bijvoorbeeld aan voor en na foto’s, nette foto’s, foto’s met de familie of foto’s van te voren zonder taart. Alles is mogelijk en de fotograaf denkt graag mee!

Door: Bianca uit Oosterhout

Geïnteresseerd in een cake smash fotoshoot?

Op zoek naar een fotograaf voor een cake smash? Dan zit je hier aan het juiste adres! Leuke cake smash foto’s zorgen voor een prachtige terugkijk op de eerste verjaardag van kinderen. Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor jouw stijl er altijd tussen zit. Bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past!

Bekijk alle artikelen


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Meest gekozen fotoshoots:


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1850+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past


We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.