Loading...

Newborn & Babyfotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Newborn & Babyfotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Moeder & Kind

Verfijn je keuze

Newborn & Baby fotografie

Wat is baby fotografie?


Baby fotografie is het fotograferen van pasgeboren baby’s. Met verschillende poses en attributen wordt je baby naar jouw wensen vastgelegd. 

Wat houdt baby fotografie in?

Baby fotografie is een vorm van fotografie binnen de moeder en kind fotografie. Tijdens deze fotoshoot draait alles om jouw baby'tje en de kersverse ouders. De foto’s die voortkomen uit de baby fotoshoot kunnen gebruikt worden voor onder andere een fotoalbum of voor het geboortekaartje.

Het beste moment om een newborn fotoshoot in te plannen is wanneer de baby tussen de 1 en de 3 weken oud is. Dan slapen baby’s nog veel en zijn ze gemakkelijk te verleggen. Daarnaast ligt je baby in deze periode vaak nog in de houding zoals ze in de buik lagen.

Een baby fotoshoot kan zowel op locatie bij iemand thuis of in een studio worden gehouden. Er is niet veel vereist, maar het is prettig voor de fotograaf om verschillende outfitjes voor het baby’tje mee te nemen. De fotograaf heeft zelf vaak allerlei attributen in de studio liggen, maar eigen kleding geeft een meer persoonlijk tintje aan de shoot. Deze eigen kleertjes kan je vervolgens nog vaker aandoen of zelfs bewaren voor jaren later als een mooie herinnering.

Wil je je baby liever (gedeeltelijk) naakt op de foto zetten? Trek dan ruim van tevoren de kleding uit. Zo zullen er geen strepen van kleding meer zichtbaar zijn op de foto’s. Zorg dat je baby goed gevoed is voor de shoot. Een tevreden baby levert namelijk veel leukere foto’s op.

Door: Aneta uit Rotterdam

Geïnteresseerd in baby fotografie?

Ben je op zoek naar een fotograaf voor jouw baby fotoshoot? Wij hebben het grootste aanbod van fotografen, waardoor jouw stijl er altijd tussen zit. Of het nu om geposeerde of natuurlijke foto's gaat, bij Happix vind je de fotograaf die bij jou past!

Bekijk alle artikelen


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Meest gekozen fotoshoots:


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1800+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past


We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.