Loading...

Waarom is Happix goed voor de fotografie?


Happix is een online platform dat klanten in staat stelt om te op een makkelijke en visuele manier te zoeken naar fotografen op basis van soort fotografie, portfolio, reviews, locatie en tarief. Happix is december 2016 gestart door Robert Govers - fotograaf), die vond dat het tijd werd om fotografie weer terug te brengen naar de fotografen. Zonder de rompslomp van (web)marketing en sales eromheen. Dit ontzorgt fotografen en maakt voor klanten het aanbod inzichtelijker.

De kwaliteit van fotografen ligt in het beeld - niet in de marketing

De markt voor fotografie is uiterst gefragmenteerd. Dit houdt in dat iedere fotograaf in ons dichtbevolkte land zijn eigen website moet maken, netwerk moet onderhouden en marketing moet doen. Dat kost heel veel tijd, terwijl de kwaliteit van een fotograaf normaal gesproken in haar of zijn werk ligt: fotograferen en klanten blij maken. Sales en marketing bij fotografen is daarmee vaak een inefficiënte bezigheid die ver af ligt van waar ze blij van worden. Dat willen wij doen voor de fotografen, gewoon omdat wij het beter en efficiënter kunnen en het wél leuk vinden.

Er is budget voor professionele marketing 

De toegevoegde waarde van fotografen zit met name in de uren-input. Fotografie, voorbereiding en beeldbewerking zijn arbeidsintensief. Vaste lasten in de fotografie zijn van een overzichtelijk percentage en bedrijfseconomisch gezien relatief laag.  Er is daarmee voldoende marge bij fotografen om te betalen voor werk wat ze diep in het hart liever niet doen. Een professionele aanpak garandeert een resultaat dat de kosten van de fee ruimschoots goedmaakt. Dat werkt aanzienlijk beter dan een Groupon actie waarbij alle marge verdampt.

Gebrek aan markttransparantie geeft een race-to-the-bottom

Normaal gesproken kiezen klanten het liefst op basis van zoveel mogelijk informatie. In de fotografie is deze informatie niet makkelijk vindbaar en niet vergelijkbaar. Door gebrek aan transparantie gaan mensen vergelijken op basis van het ene handvat dat ze wél hebben: de prijs. Als dit het enige criterium is, ontstaat een race-to-the-bottom. Dit is slecht voor een branche. Happix zorgt voor transparantie en achtergrondinformatie die meerwaarde oplevert.

De waarde van foto's zit hem in het resultaat - niet in de uren

Zowel klanten als fotografen willen graag weg uit de “uurprijs” discussie die in wezen niets zegt. Hoe goed werk je? Hoe snel werk je? Wat vinden je klanten van je? Wat is je stijl? Dát zijn de vragen waarop een fotograaf beoordeeld wil worden. En die meestal niet gesteld worden. De waarde van een fotoshoot zit hem in het resultaat. Maar er zijn weinig mogelijkheden om puur op basis van resultaat te adverteren. Daarom geeft Happix de passie van fotografen een podium en zet dit om in succes.

Rendement

Happix is het eerste platform dat de markt voor fotografie transparant maakt. En dat doet zonder vaste kosten of risico voor de fotograaf. De aangesloten fotograaf kan zijn of haar prijzen bijstellen afhankelijk van de drukte in een periode. Zo kan de beschikbare tijd makkelijker worden ingevuld. Dit geeft een betere dekking van de vaste kosten en daarmee een hoger rendement.

De kracht van reviews

Ook aanbevelingen zijn een steeds belangrijker factor bij het boeken van diensten of kopen van producten. Klanten laten zich graag leiden door ervaringen van eerdere klanten. Zie bijvoorbeeld Ebay, Zoover en AirBnB voor het succes hiervan. Happix vraagt alle klanten een review te geven op de geleverde dienst. De fotograaf profiteert hiervan en is daarmee extra gemotiveerd. Reviews maken de markt transparanter en persoonlijker.

Fotografie = emotie = persoonlijk

Happix toont je als fotograaf precies zoals je bent. Het toont je werk en wat je levert. En belangrijker nog, het geeft je een podium en de kans jezelf te tonen in tekst, beeld en video. Zo kun je het persoonlijke wat nu eenmaal met fotografie samenhangt - fotografie is emotie - duidelijk overbrengen op mogelijke klanten. Wat is je passie? Waarom doe je dit, wat is je stijl? De klantkeuze voor fotografie, zeker als het om emotionele momenten gaat, wordt voor een belangrijk deel bepaald door de persoonlijkheid van een fotograaf!

We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.