Loading...

Hoe optimaliseer ik mijn Happix profiel?


Hoe vul ik mijn account gegevens in?

Sharon neemt je mee naar de achterkant van het platform Happix en loopt het menu van de mogelijkheden in jouw profiel met je door. Als fotograaf kun je rechtsboven op de website inloggen. Je vult je persoonlijke gegevens en je URL-naam in, dat spreekt voor zich. Vervolgens kun je drie vragen beantwoorden:

  • Wat is jouw drijfveer?
  • Wat maakt jou gelukkig?
  • Waarom is fotografie voor jou een bijzonder vak?

Denk goed na voordat je deze vragen beantwoord, vul niet zomaar een zinnetje in. Hoe meer je invult, hoe meer de potentiële opdrachtgever jou leert kennen. Na het invullen van je motivatie, kun je profielfoto’s uploaden. Voeg meerdere foto’s toe. De potentiële opdrachtgever koopt niet alleen jouw foto’s, maar huurt je ook in als persoon. Met meerdere profielfoto’s ziet hij/zij beter wie jij bent. Sharon raadt aan om een video pitch toe te voegen, van ongeveer twee minuten. De potentiële opdrachtgever weet door een video pitch wie jij bent, wat je talenten zijn en waarom hij/zij voor jou moet kiezen.

Wat kan ik vinden onder mijn diensten en foto’s?

Allereerst kun je de soorten fotografie kiezen waar jij goed in bent en waar jij meer opdrachten in wilt. Mis je een soort fotografie? Dan kun je altijd een e-mail sturen (info@happix.nl) en kijken wij of we hem toe kunnen voegen. Vink niet alle categorieën aan, want je kunt niet overal goed in zijn. Bedenk waar je talent ligt en waar je echt goed in bent. 

Alle categorieën die je bovenaan de pagina aan vinkt, komen onderaan de pagina in beeld. Per categorie kun je foto’s toevoegen. Voeg veel foto’s toe, want hoe meer foto’s je toevoegt, hoe meer jij getoond wordt in het overzicht van de potentiële opdrachtgever. Des te groter de kans dat je gekozen wordt!

Voeg per categorie een stukje tekst toe wat hij/zij van de fotoshoot kan verwachten en wat er van jou als fotograaf verwacht mag worden. Hierna kun je de tarieven invoeren. Happix heeft een aantal pakketten samengesteld. Per soort fotografie kan dit verschillen. Voor alle fotografen zijn dezelfde pakketten beschikbaar gesteld, zodat het voor de potentiële opdrachtgever makkelijk vergelijken is. Vul de pakketten allemaal in, want wat je niet invult, wordt ook niet getoond. Vul je bij een categorie geen tarieven in? Dan ben je dus niet zichtbaar in deze categorie! Een ander voorbeeld: jij wordt op basis van foto’s door een potentiële opdrachtgever gekozen, maar biedt een bepaald pakket niet aan en een andere fotograaf wel. De kans bestaat dat de potentiële opdrachtgever dan toch voor de andere fotograaf kiest.

Tarieven

Hoe hoog moet mijn tarief zijn? Dat bepaal je helemaal zelf. Hoog en laag bestaat niet. Wel tarieven die passen bij kwaliteit, ervaring, klantgerichtheid, enz. Tarieven moeten aan de verwachtingen voldoen. Het blijkt dat opdrachtgevers zeker niet persé kiezen voor de laagste prijs. Wel vinden we dat een professioneel fotograaf minimaal een uurtarief moet overhouden van ca €25.- tot €40.-  Een tarief dat lager is lijkt ons niet werkbaar.

Hoe voer ik mijn reiskosten in?

Binnen 25 km vanaf jouw standplaats, rekent Happix geen reiskosten. Houdt er dus rekening mee dat je het bedrag instelt voor de kilometers die buiten jouw regio gaan. Daarnaast is het belangrijk dat je aangeeft hoe ver jij bereid bent om te reizen voor een opdracht. Denk hier goed over na, want als een potentiële klant bijvoorbeeld een fotoshoot zoekt in de regio Den Bosch +200 km en jij hebt jouw profiel ingesteld op +50 km, word je niet getoond. Terwijl je die opdracht misschien wel kon doen! Voor de ene fotoshoot ben je bereid verder te reizen dan voor de ander, je kunt een fotoshoot altijd weigeren.

Waarom zijn beoordelingen van klanten belangrijk?

Nodig mensen uit voor het schrijven van een leuke review. Heb je een leuke fotoshoot gedaan via Happix? Vraag het gewoon en stuur de klant een berichtje via je Happix profiel! Reviews kunnen echt in je voordeel werken. Jij kunt wel zeggen dat je betrouwbaar bent, maar als iemand anders dat over jou zegt, is dat natuurlijk nog beter!

Heeft Happix marketing tools die ik kan gebruiken?

Bij de categorie ‘Marketing’ in het menu kun je heel leuk je eigen setcard maken! Vul een quote in, klik op ‘update setcard’ en jouw eigen setcard (met jouw foto’s) verschijnt in beeld. Deze kun je vervolgens delen via Facebook!

Waarom zijn de Pf kennisvideo's goed om te bekijken? 

De Pf kennisvideo's zijn een aanrader. Reserveer een middag en bekijk de kennisvideo’s. Deze video's zijn speciaal voor jou opgenomen in samenwerking met Pf magazine. Er zit zoveel kennis in de video’s voor jou als ondernemer! Daar kun je écht heel ver mee komen.

Ga aan de slag, vul je account zo goed mogelijk in en mocht het niet lukken of heb je vragen? Bel via 076 514 2082 of stuur een e-mail naar info@happix.nl 

Hoe werkt Happix
Ipad Portrait

We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.