Straatfotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Straatfotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Workshops

Verfijn je keuze

Straatfotografie

Ipad Portrait

Alles wat je wilt weten over je straat fotoshoot


Raak je geïnspireerd van al die prachtige portfolio’s? Heb jij net zo’n passie voor fotograferen als alle aangesloten fotografen? Dan kan straatfotografie de uitdaging voor jou zijn!

Deze unieke straatfotografie workshop duurt 2 tot 2,5 uur waarin de theorie, praktijk en de nodige tips worden behandeld door een professionele fotograaf die jou begeleidt. Je kunt ervoor kiezen om de foto’s in kleur of in zwart wit te bewerken, zolang jij maar gelukkig wordt van het resultaat. Want deze keer draait het om jou en jouw leerproces.

Straatfotografie is letterlijk de straat opgaan en fotograferen wat je ziet. Het daagt je uit om onderwerpen vast te leggen die je voorheen niet opvallen. Er valt een hoop te leren wanneer je beginnend fotograaf bent. Je wordt dan ook begeleid door een professionele fotograaf die jou door het proces van idee tot foto stuurt. Je leert prachtige foto's te maken op locatie, zodat jij het gevoel van de straat strak vast kunt leggen.

Straatfoto’s kunnen je de mogelijkheid bieden om mensen in beeld te brengen in een unieke situatie. Het draait dan om dat je laat zien dat je beschikt om het juiste moment te kunnen vinden en vast kan leggen. Je leert om te gaan met wisselend licht, voorbijgangers en perspectief. Je maakt spelenderwijs kennis met verschillende mogelijkheden van fotografie. Het is een mooie manier om fotografie te oefenen. Je leert ook de schoonheid van het dagelijkse leven in te zien.

Een groot aantal fotografen gaan zelf op pad en gebruiken straatfotografie om hun kennis en kunde op peil te houden. Ze oefenen met verschillende camera’s en met de juiste instellingen blijven ze zichzelf uitdagen. Zo kun je straatfoto’s van een jaar geleden vergelijken met de foto’s die je nu maakt om je vooruitgang bij te houden.


Meest gekozen fotografen:

Straat fotoshoot

In Terheijden

Al voor €160

Fotograaf Nancy

Straat fotoshoot

In Duiven

Al voor €135

Fotograaf Arthur

1 review

Straat fotoshoot

In Zevenbergen

Al voor €100

Fotograaf Wim

Straat fotoshoot

In Almere

Al voor €90

Fotograaf Floris

1 review

Straat fotoshoot

In Zoetermeer

Al voor €150

Fotograaf Balázs

Straat fotoshoot

In Tilburg

Al voor €99

Fotograaf Björn


Waarom kiezen voor je straatfotograaf via Happix?

Happix heeft het grootste aanbod van fotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die jou een workshop straatfotografie garanderen bij een professionele fotograaf in jouw regio. De selectie gebeurd op bassis van de visuele keuzehulp, die maakt het kiezen van de fotograaf die bij jou past echt gemakkelijk. Wij hebben niet alleen het grootste aanbod fotografen, maar ook de kennis in huis om jou een succesvol fotograaf te maken! Lees hieronder onze tips voor buitenfotografie.

Schoenen aan, jas aan... en gaan! Fotografie is hartstikke leuk, maar niet altijd gemakkelijk. Het is niet altijd te doen om alles zelf te ontdekken met die camera. Je hoeft niet alleen rekening te houden met de settings van je camera, maar ook met de omgeving, lichtinval, perspectief en ruimte. Er zijn enorm veel mogelijkheden en gaandeweg zul jij ook je eigen stijl ontwikkelen. Het is verstandig om eerst bij de basis te beginnen. 

10 tips voor buitenfotografie

  • Laad je batterijen volledig op, zodat je tijdens de wandeling niet zonder stroom zit. 
  • Neem voor de zekerheid reservebatterijen mee. 
  • Maak je lens vooraf goed schoon en neem lenzenvloeistof en een doekje mee.
  • Formatteer je geheugenkaart om de kans op kaartfouten te verkleinen. 
  • Neem alleen maar lege kaarten mee op je straatfotografie.
  • Vervang je geheugenkaart ver voor het vol komt te staan.
  • Draag stevige schoenen die vies mogen worden en goed lopen. Het wordt een goede wandeling!
  • Draag kleding die vies mag worden, kans bestaat dat je door je knieën moet en het vies wordt. 
  • Neem eten en drinken mee, als je hongerig bent vermindert vaak je focus. Dat wil je niet!
  • Blijf kijken, want schoonheid zit in de kleine dingen. 

Andere bekeken ook:


Op zoek naar inspiratie?


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1850+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past


We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.