Mijn favorieten
Nieuw wachtwoord nodig?

Verstuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je je nieuwe wachtwoord kunt instellen.

We hebben je een mail gestuurd. Niets ontvangen? Check je spambox en je mailadres. Of stuur een bericht aan de klantenservice.

Sluiten

Een sport fotograaf fotograaf
boek je eenvoudig online


  • Vergelijk 1575+ professionele fotografen

  • Altijd goed garantie

  • Vaste prijs vooraf

  • Reviewscore 9.4

Alles wat je wilt weten over sport fotografie

Bij sportfotografie is timing erg belangrijk. De fotograaf moet op het juiste moment fotograferen om het perfecte moment vast te leggen dat een fractie van de tijd later weer voorbij is. Op de ene foto moet de belichting goed zijn, het onderwerp moet scherp zijn en er mogen natuurlijk geen stukken ontbreken. Een flinke uitdaging voor sportfotografen.

Gelukkig weten ervaren sportfotografen exact wanneer die perfecte momenten voorkomen. Ze kennen bijvoorbeeld de sport en spelregels goed. Juist de spelregels bepalen vaak de momenten waarop een goede foto gemaakt kan worden. De fotograaf weet wat een speler gaat doen, zodat hij/zij de camera gereed kan houden, het beeld mooi kan framen en zodra het gebeurd meteen kan foto’s achter elkaar schieten.

Iedereen die met veel passie een sport doet kent dat perfecte moment zelf ook. Daar vertel je na afloop namelijk met trots over. Hoe gaaf is het dan wanneer die actie bevroren is in de tijd met een scherpe actiefoto.

Het gaat echter niet alleen om de actie. Sport gaat altijd gepaard met sterke emoties van de speler, sporter, atleet of juist supporter. Coureurs dragen vaak een helm of zitten in de auto, daarbij is de emotie moeilijk te zien. Maar bij sporten als voetbal, hockey en tennis kan die emotie goed vastgelegd worden. Een foto van een voetballer die net een grote kans gemist heeft kan veel indrukwekkender zijn dan een foto van dezelfde speler die net wil schieten.

Met enige basiskennis kun je al snel een leuke foto maken. Het verschil tussen een amateuristische en professionele sportfoto’s is echter erg groot. Professionele fotografen maken over het algemeen gebruik een speciale camera voor sportfotografie met een snelle sluitertijd/korte sluitertijd.

Dus heb je zelf een wedstrijd, sportevenement of moment waarbij je jouw passie vast wilt laten leggen? Vergelijk dan alle aangesloten sportfotografen en boek de fotograaf die bij jou past.

Meest gekozen fotoshoots

Waarom kiezen een sportfotograaf via Happix?

Happix heeft het grootste aanbod van fotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die de mooiste foto’s garandeert bij een professionele sportfotograaf in jouw regio. Het kiezen maken wij gemakkelijk met handige en uitgebreide filteropties.

Hoe werkt het? Vul je locatie in en selecteer de gewenste soort fotografie. Happix toont jou elke professionele sportfotograaf in de buurt. De fotografen kun je vergelijken op prijs, portfolio, reviews, ervaring, stijl, levertijd en persoonlijke teksten.

Wij hebben niet alleen het grootste aanbod fotografen, maar ook de kennis in huis om van jouw fotoshoot een succes te maken. Laat je bijvoorbeeld inspireren door onze blogs of zoek informatie op in onze kennisbank. Daar vind je alles wat je wilt weten over je fotograaf, de soort fotografie en de beste tips en tricks voor een goede actie foto! 

Op zoek naar meer inspiratie?

Een sport fotoshoot boek je eenvoudig online!

1. Vergelijk

Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1575+ fotografen

2. Boek

Check hun beschikbaarheid en kies de fotograaf die bij jou past

3. Betaal

Boek veilig online met garantie en een vaste prijs vooraf

4. Fotoshoot

Bekijk en download je foto’s. Je kunt ze vrij gebruiken

Meest gekozen fotografen