Mijn favorieten
Nieuw wachtwoord nodig?

Verstuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je je nieuwe wachtwoord kunt instellen.

We hebben je een mail gestuurd. Niets ontvangen? Check je spambox en je mailadres. Of stuur een bericht aan de klantenservice.

Sluiten

Een groepsfotograaf fotograaf
boek je eenvoudig online


  • Vergelijk 1575+ professionele fotografen

  • Altijd goed garantie

  • Vaste prijs vooraf

  • Reviewscore 9.4

Alles wat je wilt weten over een originele groepsfoto

Wil je groepsfoto’s bruiloft, familiefeestje of personeelsuitje? En ben je die standaard ‘Say cheese!’ groepsfoto’s ook beu? Het is niet altijd even makkelijk om een grote groep leuk op de foto te krijgen. Een professionele fotograaf is dan de uitkomst die het van je over kan nemen.

Groepsfoto’s laten maken is niet alleen heel gezellig en leuk om te doen, maar het levert ook nog eens mooie herinneringen op. Iedereen wil mooi op deze groepsfoto staan. Ook heeft iedereen andere wensen en een andere stijl en iedereen moet scherp op de foto staan. 

Om geen onenigheid tijdens de shoot te hebben, is het verstandig om van te voren duidelijk afspraken te maken. Zo weet iedereen wat hij of zij aan moet en wat ze kunnen verwachten.

Groepsportretten worden vaak buiten gemaakt, vanwege de ruimte. Laat je vooral niet beperken, als de ruimte ervoor bestaat, kan de shoot net zo goed binnen plaats vinden. Houdt er wel goed rekening mee dat de hele groep op de foto moet en dat de achtergrond niet te afleidend is. 

Het beste is bijvoorbeeld een muur zonder kleur of patronen. Wanneer je een hele grote groep hebt kun je het beste al nadenken over de plaatsen waar iedereen ongeveer gaat staan. Op deze manier is iedereen raakt er niemand verscholen achter een ander en weet je zeker dat iedereen op de foto komt.

Meest gekozen fotoshoots

Waarom een originele foto laten maken via Happix?

Heb je geen inspiratie voor een originele of grappige groepsfoto? Alle fotografen denken graag met je mee. Aangesloten groepsfotografen weten als geen ander hoe een grote groep origineel op de foto kan gaan. Ze denken graag mee aan kleding, locatie, poses, accessoires en beeldende kunsten.

Happix heeft het grootste aanbod van groepsfotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die de mooiste groepsfoto’s kunnen garanderen door een professionele fotograaf in jouw regio. 

Kiezen maken wij gemakkelijk met handige en uitgebreide filteropties. Je hebt snel je top drie op een rijtje, door groepsfotografie, je plaats en gewenste fotoshoot in te voeren.

Wij hebben niet alleen het grootste aanbod groepsfotografen, maar ook de kennis in huis om van jouw fotoshoot een succes te maken. Laat je inspireren door onze blogs of zoek informatie op in onze kennisbank. Daar vind je alles wat je wilt weten over je fotograaf, de soort fotografie en de beste tips en tricks voor een goede foto!

Heb je geen ervaring voor de lens? Geen probleem, alle fotografen weten er voor te zorgen dat jij jezelf op je gemak voelt en dat het een goede en spontane foto wordt.

5 kledingtips voor een goede groepsfoto

  • De achtergrond van de shootlocatie kan leidend zijn in de keuze. Compenseer een drukke achtergrond.
  • Beperk ook het gebruik van printjes. De groep moet centraal staan en niet jouw kleding.
  • Stem kleuren op elkaar af, maar zorg dat het niet allemaal hetzelfde is. Pasteltinten werken goed.
  • Lukt dit niet? Pak dan maximaal drie kleuren die je terug wil laten komen in de kleding.
  • Neem altijd extra setjes kleding mee. Achteraf zul je dan meer keuze in de foto’s hebben.

Alle groepsfotografen in jouw regio weten echter nog veel meer goede tips. Vraag het maar eens na wanneer jullie de details van de fotoshoot bespreken.Je groepsfoto’s laten maken bij een van de aangesloten fotografen wordt hoe dan ook een succes! 

Op zoek naar meer inspiratie?

Een familie fotoshoot boek je eenvoudig online!

1. Vergelijk

Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1575+ fotografen

2. Boek

Check hun beschikbaarheid en kies de fotograaf die bij jou past

3. Betaal

Boek veilig online met garantie en een vaste prijs vooraf

4. Fotoshoot

Bekijk en download je foto’s. Je kunt ze vrij gebruiken

Meest gekozen fotografen