Onderwaterfotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Onderwaterfotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Natuur, Lucht & Water

Verfijn je keuze

Onderwater fotografie

Ipad Portrait

Alles wat je wilt weten over je onderwater fotoshoot


Onderwater fotografie is een vorm van fotografie die de onderwaterwereld vastlegt. Door het gebruik van de juiste apparatuur, worden de prachtige onderwaterscènes naar boven gehaald.

onderwater fotografie is een type fotografie binnen de natuurfotografie. Zoals de naam al aangeeft, gaat het hier om foto’s die onder water worden geschoten tijdens duiken, snorkelen en zwemmen. Deze vorm van fotografie vergt veel van de fotograaf, van de techniek van de duiker en van de apparatuur.

Veel voorkomende onderwaterfoto’s zijn die van koraal en vissen met een speciale onderwatercamera. Het is een compacte camera met een externe flitser. Bij de meeste modellen gaat dit om een normale fotocamera die voorzien is van een beschermhuls.

Onderwater fotografie kan gebruikt worden voor verschillende recreatieve doeleinden, maar komt met name voor in bladen, brochures etc. Er zijn meerdere mogelijkheden voor zowel binnen als buiten onderwater fotografie. Meestal vindt deze vorm van fotografie buiten plaats, aangezien de omgeving het meest aantrekkelijk is.

Er bestaan over het algemeen twee soorten technieken voor onderwater fotografie. Macrofotografie en groothoekfotografie. Bij macrofotografie is het doel de kleine details van zeer dichtbij te fotograferen, zoals bijvoorbeeld koraal of schaaldieren. Groothoekfotografie heeft als doel om meerdere grotere objecten vast te leggen, zoals bijvoorbeeld scholen vissen.

De belichting is onderwater erg belangrijk. Hoe dieper het water hoe geavanceerder de apparatuur moet zijn voor een mooi resultaat. Bij oppervlaktes van één á twee meter diep worden er over het algemeen bijna geen problemen ervaren qua licht en kleur. Maar naarmate de onderwaterfotograaf een aantal meter dieper afzakt, worden deze opnames donkerder en blauwer. Dan is er ook een losse flitser vereist. In combinatie met de flitser heeft een onderwatercamera ook een groter bereik.


Meest gekozen fotografen:

Onderwater fotoshoot

In VORDEN

Al voor €242

Fotograaf Wietze

Onderwater fotoshoot

In Haarlem

Al voor €303

Fotograaf René

Onderwater fotoshoot

In Amsterdam

Al voor €303

Fotograaf Marlon


Waarom kiezen voor je onderwaterfotograaf via Happix?

Happix heeft het grootste aanbod van onderwaterfotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die jou een fotoshoot garanderen bij een professionele fotograaf in jouw regio. Wij begrijpen dat het niet altijd gemakkelijk is om de juiste fotograaf te vinden, want het moet echt aansluiten bij jouw stijl. Daarom hebben wij de visuele keuzehulp in het leven geroepen. Hierdoor kun je gemakkelijk op prijs, locatie en eerder werk zoeken. Jouw top drie komt er gelijk uit!

Duik in de wereld van onderwaterfotografie en ga voor foto’s waar de magie vanaf spat. Of dit nu tijdens een intens potje waterpolo is, een loveshoot, fashion fotografie of juist natuurfotografie is, de mogelijkheden zijn eindeloos onder water. Uniek, prachtig en persoonlijk.

Wat krijg ik als ik mijn onderwaterfotografie via Happix regel?

  • Alle prijzen zijn inclusief reistijd en kilometers binnen jouw regio en exclusief BTW.
  • Je foto's zijn bewerkt en worden digitaal en in hoge resolutie geleverd.
  • Je mag je foto's vrij gebruiken voor jouw bedrijf.

Andere bekeken ook:


Op zoek naar inspiratie?


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1850+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past


We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.