Natuurfotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Natuurfotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Natuur, Lucht & Water

Verfijn je keuze

Natuurfotografie

Ipad Portrait

Alles wat je wilt weten over je natuur fotoshoot


Natuurfotografie is fotografie dat zich specialiseert in het fotograferen van natuurelementen zoals landschappen, dieren/insecten in het wild en specifieke planten. Dit zorgt voor veel keus en variatie.

Deze soort foto’s worden erg veel gebruikt voor brochures, tijdschriften of vakantie doeleinden, om potentiële klanten te verleiden. Natuurlijk kan het ook gebruikt worden voor een persoonlijk fotoboek. De opties zijn eindeloos.

Er moet rekening gehouden worden met verschillende aspecten die van invloed zijn. Hier zijn 3 tips om de beste natuurfoto’s te hebben.

  1. Bedenk wat je wilt en mooi vindt

Breng voor jezelf eens onder woorden wat jouw visie is. Wat vind je mooi en hoe wil je onderwerpen in beeld brengen? Het is goed om vooraf te bedenken wat jij voor je ziet en welke objecten uit de natuur jij gefotografeerd wil hebben. Er zijn namelijk verschillende lenzen nodig voor verschillende objecten. De natuurfotograaf kan hier dan op inspelen.

  1. Analyseer de essentie van wat je ziet

Als je een onderwerp ziet dat je wilt fotograferen, sta dan eerst eens stil bij wat je ziet voordat je los gaat. Wat is opvallend of ongewoon?

  1. Begin en neem je tijd

Uit ervaring blijkt dat de beste fotos komen als er wordt begonnen en daar de tijd voor genomen wordt, gehaast fotografen behaalt niet de beste resultaten.

  1. Experimenteer

Soms komen de beste foto’s als er nieuwe dingen worden uitgeprobeerd die nog niet van te voren zijn bedacht. Daarom is het goed om met de fotograaf te blijven overleggen over innoverende ideeën.


Meest gekozen fotografen:

Natuur fotoshoot

In Amsterdam

Al voor €605

Fotograaf Romy

3 reviews

Natuur fotoshoot

In Hilversum

Al voor €454

Fotograaf Hugo

4 reviews

Natuur fotoshoot

In Vlijmen

Al voor €48

Fotograaf Paul

5 reviews

Natuur fotoshoot

In Terheijden

Al voor €363

Fotograaf Nancy

Natuur fotoshoot

In Amsterdam

Al voor €484

Fotograaf Adam

Natuur fotoshoot

In Haarlem

Al voor €605

Fotograaf Sandra


Waarom kiezen voor je natuurfotograaf via Happix?

Happix heeft het grootste aanbod van natuurfotografen in Nederland. Wij zijn de enige die jou een fotoshoot kunnen garanderen. Het kiezen van de juiste fotograaf wordt gemakkelijk gemaakt door middel van de visuele keuzehulp. Hierdoor kun jij gemakkelijk op regio, achtergrond en eerder werk zoeken. Wij hebben niet alleen de meeste fotografen in ons bestand, maar ook de nodige kennis. Je mag ons altijd vragen stellen als je ze hebt! Wij helpen graag.

Wil jij graag een natuurboek laten maken? Of juist een mooi decorstuk? Je kunt alle kanten op! Deze shoots kunnen ingepland worden voor zowel binnen- als buitenland. Hierbij kun je denken aan een mooi landschap met bergen of juist de zee! Natuurfotografie is uitgebreid, hierdoor is het belangrijk dat jij echt de juiste fotograaf kiest. Veel kiesplezier!

Wat krijg ik als ik mijn natuurfotografie via Happix boek?

  • Alle prijzen zijn inclusief reistijd en kilometers binnen jouw regio.
  • Prijzen zijn exclusief BTW.
  • Je foto's zijn bewerkt en worden digitaal en in hoge resolutie geleverd.
  • Je mag je foto's vrij gebruiken voor jouw bedrijf.

Andere bekeken ook:


Op zoek naar inspiratie?


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1850+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past


We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.