Mijn favorieten
Nieuw wachtwoord nodig?

Verstuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je je nieuwe wachtwoord kunt instellen.

We hebben je een mail gestuurd. Niets ontvangen? Check je spambox en je mailadres. Of stuur een bericht aan de klantenservice.

Sluiten

Een groepsfotograaf fotograaf
boek je eenvoudig online


  • Vergelijk 1575+ professionele fotografen

  • Altijd goed garantie

  • Vaste prijs vooraf

  • Reviewscore 9.4

Alles wat je wilt weten over Leuke groepsfoto

Het is niet altijd even makkelijk om een grote groep op de foto te zetten. Wanneer je een selfie maakt, merk je dat je arm al snel te kort is. Een professionele fotograaf is dan de uitkomst die het van je over kan nemen.

Groepsfotografie is een type fotografie binnen de categorie familie, groep en dierenfotografie. Een groepsportret is een fotoshoot waarbij minimaal vijf personen gefotografeerd worden.

Dit kunnen zowel vrienden, familie, kennissen als collega’s zijn. Een groepsfoto maken is vaak een gezellige gebeurtenis met zowel serieus als grappige poses. Vaak is het een familie fotoshoot en is het maken van een leuke foto altijd een uitdaging.

Je moet immers loskomen voor de camera. Er zijn dan ook verschillende manieren om de groep vast te laten leggen. Het is niet altijd even gemakkelijk om van zoveel mensen foto’s te maken, iedereen heeft andere wensen en een stijl maar ze willen toch scherp op de foto staan.

Om geen onenigheid tijdens de shoot te hebben, is het verstandig om dit van te voren duidelijk af te spreken en te communiceren. Zo weet iedereen wat hij of zij aan moet en wat ze kunnen verwachten.

Groepsportretten worden vaak buiten gemaakt, vanwege de ruimte. Laat je vooral niet beperken, als de ruimte ervoor bestaat, kan de shoot net zo goed binnen plaats vinden. Het is ook leuk om een foto te laten maken van iedereen naast elkaar.

Houd er wel goed rekening mee dat de hele groep op de foto moet en dat de achtergrond niet te afleidend is. Het beste is bijvoorbeeld een muur zonder kleur of patronen.

Wanneer je een hele grote groep hebt, kun je het beste al nadenken over de plaatsen waar iedereen ongeveer gaat staan. Op deze manier is iedereen zichtbaar en raakt er niemand verscholen achter een ander. Zo weet je zeker dat iedereen op de foto komt.

Heb je geen inspiratie? Loop je vast? De betreffende groepsfotograaf helpt je met alle liefde op weg. Fotografen die groepsportretten maken, denken graag mee met de betreffende groep.

Er wordt meegedacht wat voor kleding, locatie, poses, accessoires en beeldende kunsten er gebruikt kunnen worden. De fotograaf die de foto maakt heeft vast ideeën die zullen aansluiten op die van jou.

Meest gekozen fotoshoots

Waarom kiezen voor je groepsfotograaf via Happix?

Happix heeft het grootste aanbod van fotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die de mooiste foto kunnen garanderen door een professionele fotograaf in jouw regio.

Kiezen maken wij gemakkelijk met de visuele keuzehulp. Je hebt snel je top drie op een rijtje. Wij hebben niet alleen het grootste aanbod groeps fotografen, maar ook de kennis in huis om van jouw fotoshoot een succes te maken. Lees hieronder onze tips voor de mooiste groepsfoto’s!

Groepsfoto’s laten maken is niet alleen heel gezellig en leuk om te doen, maar het levert ook nog eens mooie herinneringen op. Iedereen wil mooi op deze groepsfoto staan.

Dit vereist vaardigheden, geduld, duidelijke aanwijzingen en wat voorbereiding. Zo krijg je een perfect resultaat waar je jaren later nog op terug kan kijken. Wil je de fotoshoot thuis of juist op locatie?

Het is volledig aan jou! Alles is bespreekbaar en mogelijk. Lees snel onze tips om goed voorbereid te starten aan jouw groepsfoto.

5 kledingtips voor de beste groepsfoto’s

  • De achtergrond van de shootlocatie kan leidend zijn in de keuze. Compenseer een drukke achtergrond.
  • Beperk ook het gebruik van printjes. De groep moet centraal staan en niet jouw kleding.
  • Stem kleuren op elkaar af, maar zorg dat het niet allemaal hetzelfde is. Pasteltinten werken goed.
  • Lukt dit niet? Pak dan maximaal drie kleuren die je terug wil laten komen in de kleding.
  • Neem altijd extra setjes kleding mee. Achteraf zul je dan meer keuze in de foto’s hebben.

Op onze website kun je de fotograaf boeken die jouw perfecte foto kan maken.

x

Op zoek naar meer inspiratie?

Een familie fotoshoot boek je eenvoudig online!

1. Vergelijk

Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1575+ fotografen

2. Boek

Check hun beschikbaarheid en kies de fotograaf die bij jou past

3. Betaal

Boek veilig online met garantie en een vaste prijs vooraf

4. Fotoshoot

Bekijk en download je foto’s. Je kunt ze vrij gebruiken

Meest gekozen fotografen