Foodfotografen
boek je eenvoudig online!

Scroll voor meer informatie

Foodfotografen
boek je eenvoudig online!

Waar is de fotoshoot?

Kies een soort fotografie

Studiofoto's zakelijk

Verfijn je keuze

Foodfotografie

Ipad Portrait

Alles wat je wilt weten over je food fotoshoot


Foodfotografie is een vorm van fotografie die gerechten vastlegt, zodat deze zelfs digitaal onweerstaanbaar zijn. Door het gebruik van de juiste belichten creëert de fotograaf een sfeer die de emotie vastlegt wat het eten je kan laten voelen.

Foodfotografie is een vorm van fotografie binnen studiofotografie zakelijk. De kern van foodfotografie is het overbrengen van het gerecht. Mensen moeten kunnen proeven en ruiken wat er op het bord ligt. De foto moet meer zijn dan een foto, het moet een ervaring worden om ernaar te kijken!

Een food-fotograaf kent alle trucjes om jouw gerecht er nóg beter uit te laten zien. Dit is handig voor je menu kaart, kookboek, marketing uitingen en Instagram. Het lijkt op valsspelen, maar de beste foodfoto's krijgen een beetje hulp van foodstyling. Het is een vak apart, wist jij bijvoorbeeld dat vaak motorolie wordt gebruikt in plaats stroop? Of aardappelpuree met kleurstof in plaats van ijs? Er zijn talloze manieren om jouw product te presenteren.

Deze culinaire vorm van fotografie wordt vaak in een studio uitgevoerd, maar kan tevens op locatie. De voordelen van een studio liggen vooral bij het perfectioneren van de belichting, iets dat je wil bij foodfotografie. De achtergrond en het gebruik van borden zijn bepalend voor de sfeer van de foto's. Daarom is het goed om van te voren na te denken over de branding. Is dat rustiek? Ouderwets? Modern? Dat zijn belangrijke zaken om over na te denken voordat de fotoshoot plaatsvindt. Er zijn wat goede tips zodat jouw foodfoto’s er nog smakelijker uit komt te zien.

 

5 tips voor foodfotografie

  • Maak jij de lekkerste pannenkoeken? Gebruik motorolie in plaats van stroop.
  • Doe wat zeep bij de koffie. Zo lijkt de koffie veel verser.
  • Wil je muesli fotograferen? Pak lijm in plaats van melk. Zo zuigt de muesli zich niet vol.
  • Ijs ziet er mooier uit als je aardappelpuree gebruikt met kleurstof.
  • Pak witte borden en varieer met de vormen. Rond brood op een rond bord etc.


Meest gekozen fotografen:

Food fotoshoot

In Rijswijk

Al voor €359

Fotograaf Ridder

4 reviews

Food fotoshoot

In Amsterdam

Al voor €61

Fotograaf Inge

2 reviews

Food fotoshoot

In Alphen-aan-den-rijn

Al voor €30

Fotograaf Ineke

Food fotoshoot

In Rijnkade

Al voor €121

Fotograaf Dayenne

Food fotoshoot

In Utrecht

Al voor €109

Fotograaf Derek Julian

4 reviews

Food fotoshoot

In Amsterdam

Al voor €303

Fotograaf Aleksandra

2 reviews


Waarom kiezen voor je food fotograaf via Happix?

Happix heeft het grootste aanbod van food fotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die jou een fotoshoot garanderen bij een professionele fotograaf in jouw buurt. Wij begrijpen dat het niet gemakkelijk is om de juiste fotograaf te vinden, want het moet echt aansluiten bij jouw stijl en wensen. Daarom hebben wij de visuele keuzehulp in het leven geroepen. Hierdoor kun je gemakkelijk op prijs, locatie en (niet onbelangrijk) eerder werk sorteren. 

Wij hebben niet alleen het grootste aanbod food fotografen, maar ook de kennis in huis om van jouw fotoshoot een succes te maken. Lees hieronder onze tips voor de mooiste food fotografie!

Het lijkt een beetje op valsspelen, maar de mooiste foodfoto’s krijgen een beetje hulp van foodstyling. Zo ziet een burger van de McDonalds er anders uit in de reclame dan in het echte leven. Er zijn wat trucjes zodat jouw eten er nog smakelijker uit komt te zien. Probeer het eens uit, je zult zien dat het eten er nóg beter uit komt te zien.


Andere bekeken ook:


Op zoek naar inspiratie?


1. Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1850+ fotografen

2. Vraag gratis hun beschikbaarheid aan en krijg binnen 24h reactie

3. Boek veilig online met een vaste prijs vooraf en ontvang je foto's digitaal

4. Je fotoshoot! Met de fotograaf die het beste bij jou past


We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.