Mijn favorieten
Nieuw wachtwoord nodig?

Verstuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je je nieuwe wachtwoord kunt instellen.

We hebben je een mail gestuurd. Niets ontvangen? Check je spambox en je mailadres. Of stuur een bericht aan de klantenservice.

Sluiten

Een baby fotograaf fotograaf
boek je eenvoudig online


 • Vergelijk 1575+ professionele fotografen

 • Altijd goed garantie

 • Vaste prijs vooraf

 • Reviewscore 9.4

Alles wat je wilt weten over Baby fotografie

Wil jij de eerste momenten van jouw kleine trots met baby fotografie vastleggen? Jouw baby’tje is pas geboren en krult zich nog zo lekker op. De hele wereld moet weten hoe mooi jouw kleine is!

Dit mag in jouw eerste fotoalbum niet ontbreken. Dit is het ideale moment voor het eerste foto cadeau voor oma en opa. Er zijn redenen genoeg waarom je als trotse ouders je baby in de eerste weken al wilt vereeuwigen! De tijd vliegt voorbij en je kindje verandert zo snel...

 • Babyfotografie kan thuis of in de studio
 • Geduldige en vrolijke babyfotograaf
 • Babyfoto’s van de juiste momenten

Wat krijg ik als ik baby fotografie via Happix boek?

 • Een professionele fotograaf
 • Alle prijzen all-in, inclusief reiskosten
 • Bewerkte foto’s, digitaal en in hoge resolutie

Het is belangrijk om even uit te leggen wat het verschil is tussen baby fotografie en newborn fotografie. In deze twee soorten fotografie wordt een onderscheid gemaakt.

Een newborn fotoshoot wordt vooral geboekt in de dagen na de geboorte van de pasgeboren baby. Baby’s zijn dan nog klein en liggen de eerste dagen na de geboorte nog in de foetushouding. Van deze houding kan je de mooiste foto’s maken.

Een baby fotoshoot wordt geboekt wanneer jullie baby al wat ouder is. Jullie kleintje kan dan vaak wat meer brabbelen, slaapt niet zoveel en de oogjes zijn al open.

Soms wordt er ook een zwangerschaps fotoshoot of een geboorte fotoshoot geboekt voor de newborn shoot om een reeks vast te leggen. De fotograaf zal dan altijd beschikbaar zijn rondom de uitgerekende datum.

Wanneer je een fotograaf via Happix boekt, krijg je vaak te maken met professionele fotografen die veel ervaring hebben binnen het vak en precies weten vanaf welke hoek zij het beste foto’s kunnen schieten.

Daarnaast zullen ze alle tijd nemen om de meest spontane foto te maken, want het is natuurlijk het leukst een spontane foto van jou en je baby of van je baby alleen te hebben. Wil je er liever een familie fotoshoot van maken zodat de hele familie of het gezin samen op de foto kan, bespreek dit dan met de fotograaf!

Meest gekozen fotoshoots

Waarom kiezen voor je babyfotograaf via Happix?

Happix is het nummer #1 platform van fotografen binnen Nederland. Wij zijn de enige website die jou garantie geven op een shoot en klantenservice bieden wanneer jij er niet uitkomt.

Wij hebben een groot netwerk aan professionele fotografen waarvan jij kan profiteren! Nu zijn het er erg veel, daarom hebben wij de visuele keuzehulp in het leven geroepen.

Deze hulp laat jou vergelijken op basis van prijs, portfolio, regio, ervaring en drijfveren. Zo weet jij zeker dat jij de baby fotograaf vind die het beste bij jou en jouw budget past.

Nu hebben wij niet alleen het grootste aanbod van baby fotografen, maar ook de nodige kennis in huis. Daarom hebben wij tips opgesteld voor de allermooiste baby fotografie. Doe er je voordeel mee!

Wat is de beste tijd voor baby fotografie?

De baby krult zich in de eerste á anderhalve week na de geboorte helemaal op, precies zoals hij dat in de baarmoeder deed. Dit wordt dan vaak vastgelegd met een newborn fotoshoot.

Het leuke aan baby’s vanaf een jaar of 1 is dat je al meer het karakter gaat zien. De baby gaat glimlachen, kijkt een beetje ondeugend en laat zijn eerste tandjes zien.

Sommige baby’s hebben zelfs al een schaterlach en leren al kruipen. Ook de eerste hapjes en stapjes zou je soms als vast kunnen leggen. Je kan natuurlijk ook een fotoshoot plannen tijdens de eerste verjaardag van je kleintje.

Het is handig om te weten dat een baby niet zo’n lang concentratievermogen heeft. Om de aandacht te trekken, moet je gekke geluidjes maken of iets gebruiken dat de aandacht trekt. Sommige baby’s reageren ook al op hun naam.

Ook moet je onthouden dat je baby niet stil zal zitten. Een baby beweegt veel en het leukste is natuurlijk om dit vast te leggen. Je kan je baby zelf laten lachen door gekke gezichten te trekken of te kietelen, maar jij weet als ouder het beste waar je kind blij van wordt.

Het is altijd leuk om een aantal foto’s van je baby alleen te hebben, maar als je later terugkijkt op dit moment kan je ook enorm genieten van foto’s met jou, je partner en de baby. Vergeet deze foto’s dus niet te maken, ook als je het eng vindt!

10 tips voor baby fotografie

 • Wil je de fotoshoot thuis? Zet de verwarming dan goed aan, ze worden slaperig van warmte.
 • Als de shoot thuis plaatsvindt, kies dan voor een ruimte met veel (natuurlijk) licht.
 • Houd de ruimte waar de shoot plaatsvindt zo leeg mogelijk, zo blijft het rustig.
 • Was en voed je baby vlak voor de shoot, dan is hij rustig en valt sneller in slaap.
 • De shootlocatie moet niet helemaal stil zijn, white noise helpt goed als achtergrondruis.
 • Wil je de baby naakt op de foto hebben? Trek ruim van te voren zijn kleren uit om striemen te voorkomen.
 • Hou de doekjes paraat, want ‘ongelukjes’ kunnen gebeuren tijdens een shoot met een baby.
 • Zorg dat de omgeving, attributen en poses veilig zijn voor de baby.
 • Plan de shoot niet te vroeg in, vanaf vijf dagen krijg je het mooiste resultaat!
 • Heb (veel) geduld en houd rekening met extra voedermomenten of troost sessies.

Een uitgebreidere versie van deze 10 baby fotografie tips, kun je hier vinden.

x

Op zoek naar meer inspiratie?

Een baby fotoshoot boek je eenvoudig online!

1. Vergelijk

Vergelijk de portfolio’s en reviews van 1575+ fotografen

2. Boek

Check hun beschikbaarheid en kies de fotograaf die bij jou past

3. Betaal

Boek veilig online met garantie en een vaste prijs vooraf

4. Fotoshoot

Bekijk en download je foto’s. Je kunt ze vrij gebruiken

Meest gekozen fotografen