Leon uit Zoetermeer

Leon uit Zoetermeer

Wat is mijn drijfveer?

Ik ben een fotograaf die vooral documentair werkt. Het gaat mij erom een proces om een juiste en integere wijze weer te geven. Natuurlijk gebruik ik daarvoor wel bijzondere invalshoeken, gezichtspunten en technieken, maar dat mag nooit ten koste gaan van de inhoud. In mijn foto's dus geen onnodige artistieke opsmuk. Mijn missie is geslaagd als mijn opdrachtgever zichzelf, zijn werk of situatie herkent.


Wat maakt mij gelukkig?

Als klanten blij worden van mijn foto's.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Ik zet een traditie voort. Mijn grootvader van moeders kant vertrok in 1910 naar de VS en werd daar onder meer fotograaf. In de crisistijd moest hij terugkeren naar Nederland en kon daarna nooit meer fotograferen omdat het geld ontbrak. In de familie van mijn vader werd al vanaf het begin van de jaren zestig in kleur gefotografeerd. Weliswaar gebeurde dat op kiekjes-niveau, maar daardoor heb ik wel heel veel jeugdfoto's. Ik pak de draad van het vastleggen van de werkelijkheid van een bepaald moment weer op. Beeld is volgens mij dé methode om een tijd of gebeurtenis goed te beschrijven en voor het nageslacht te bewaren. Een fotograaf is eigenlijk een bijzonder soort geschiedschrijver en dat spreekt mij als oud geschgiedeisdocent erg aan.

Lees Alle informatie over fotograaf Leon uit Zoetermeer
Boek Leon uit Zoetermeer
chatIcon

We maken op onze website gebruik van cookies voor technische en analytische redenen en voor marketingdoeleinden. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.