Loading...
Joss

Fotograaf Joss de Groot

Over Joss


Altijd al ben ik gefacineerd geweest door alles om me heen. Ik was nog maar klein toen ik mijn omgeving al tekenend en schilderend probeerde vast te leggen, maar het was nooit levensecht genoeg. Toen ontdekte ik de fotografie en alle creatieve mogelijkheden die de camera me bood – dat was het, dat was mijn roeping. Ik meldde zich aan op de Academie voor Fotografie in Amsterdam en leerde daar het ambacht. In de loop der jaren heb ik mijn eigen stijl van fotograferen verder uitgewerkt en geperfectioneerd".  Na vijfentwintig jaar ervaring mag ik me wel een professionele all-round fotografe noemen, die zowel in als buiten de studio goed uit de voeten kan. Het zit ‘m in de belichting. Ik hou van variatie, maar vaak is er toch een soort Rembrandt-licht in mijn foto’s. Ik hou van beelden die een verhaal vertellen – of het nu een stilleven is of een portret. Ik wil de schoonheid van een object of een persoon vangen en laten zien. Ik maak beelden die een persoonlijk verhaal vertellen en het echte leven laten zien, arm en rijk, groot en klein, individuen en families. De ‘schoonheid’ van een object, persoon of omgeving vergroot ik uit in mijn fotografie door bepaalde accenten te leggen. Dat bepaal ik per situatie. De schoonheid van de eenvoud vind ik belangrijk en dat laat ik graag stralen.

Hoe prachtig is het als je het vroege ochtend licht of nog net de laatste zonnestraaltjes kunt vastleggen. Het zit ‘m in de belichting. Mooi zonlicht of karakterestiek studiolicht is essentieel voor een geslaagde foto. Ik hou van variatie, maar vaak is er toch een soort Rembrandt-licht in mijn foto’s. Ik hou van beelden die een verhaal vertellen – of het nu een stilleven is of een portret. Ik wil de schoonheid van een object of een persoon vangen en laten zien. Tijdens het fotograferen leg ik juist ook de onverwachte momenten vast. Dat levert vaak de meest pakkende en karakterestieke beelden op. Mensen zijn prachtige wezens en verdienen het om zo mooi en bijzonder mogelijk op "plaat" te staan. Ik weet hoe belangrijk het is dat mijn modellen zich op hun gemak voelen. Ik vergeet nooit dat een fotosessie een ervaring op zich is. Dat geldt niet alleen voor gelegenheids-modellen, maar ook voor professionals. Ik probeer al mijn modellen altijd op hun gemak te stellen. Want alleen als je iemand vertrouwt, voel je je zelfverzekerd genoeg om je ware ik te laten zien en te durven stralen. Een fotosessie moet zijn als een feestje. Als de geportretteerde met een goed gevoel naar huis gaat en helemaal blij is met het resultaat, dan is de sessie pas echt geslaagd en ben ik helemaal gelukkig. Voor een fotosessie neem ik ruim de tijd en wijk graag af van de standaard opstellingen en achtergronden. Iets nieuws uitproberen en geinspireerd worden, ook door mijn modellen, zorgt dan dat het voor mij ook een feestje wordt.

Zowel binnen als buiten de studio ben ik op mijn plaats. De kracht van mijn fotografie zit hem in de belichting: een mix van bestaand licht en studiolicht. Het kunnen inproviseren en goed styling behoren tot mijn kwaliteiten en daar maak ik dan ook graag gebruik van. Ik ben het liefst creatief in een kader. Wat wil zeggen dat er een opdracht is waar ik mijn eigen creatieve invulling aan kan geven. Ik heb altijd veel gereisd en heb bijna alle delen van de wereld mogen zien. Het was een voorrecht en een bijzondere tijd om 10 jaar in ZO Azie ( Vietnam en Maleisie) te hebben gewoond met mijn gezin en gewerkt te hebben als fotograaf. Daar ervaarde ik een groot kleurenpalet en heb de prachtigste mensen ontmoet die ik niet aan mijn lens voorbij kon laten gaan. Reizen is mijn passie en tot mijn grote  genoegen doe ik dat nog steeds voor enkele opdrachtgevers, zoals Happinez. Contact maken met mensen en hun "big smile" te zien als ik ze de foto's toon maakt mij intens gelukkig. Niet eerder wist ik dat ik dat mijn fotografiereizen met cursisten me zoveel energie konden geven. Daar denk ik nog altijd met heel veel plezier aan terug en wens dat in de toekomst weer voort te kunnen zetten.  

Joss heeft 29 jaar ervaring | Levert gemiddeld binnen 1 dag | Heeft een fotostudio in 's-Hertogenbosch

Foto's


Joss doet


Newborn & Baby fotografie


Familiefotografie


Kinderfotografie


Dit is gratis en vrijblijvend

Kies eerst je soort fotografie

Kies je fotoshoot

Fotoshoots op locatie of thuis

Fotoshoots in de studio

Fotoshoot al voor:
Je kan altijd alles later aanpassen

We maken op onze website gebruik van cookies voor marketingdoeleinden en vanwege technische en analytische redenen. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.