Mart uit Rotterdam

Mart uit Rotterdam

Wat is mijn drijfveer?

ik ben gelukkig


Wat maakt mij gelukkig?

Het feit dat iemand mij een opdracht toevertrouwd kan mij al intens gelukkig maken. Dit betekend namelijk voor mij dat ik gewaardeerd wordt en de klant weet dat ik hem en haar waardeer.
Als de klant vervolgens zelf ook aandacht besteed aan mijn komst, al is het maar door bijvoorbeeld het personeel tijdig te informeren dat ik foto's kom maken, maakt mij dat gelukkig. Dat werkt zo veel fijner. Natuurlijk kan ik omgaan met deadlines of korte beschikbaarheid van personen vanwege drukke agenda's. Als ik echter voorafgaand tijd heb e.e.a. voor te bereiden geeft dat minder stress en werkt dus beter.
Ik werk overigens redelijk langzaam. Niet gehaast dus. Ik probeer ook met mijn 'onderwerp', het model, een band op te bouwen. Ook daarvoor heb ik liever iets meer tijd.

Voor bepaalde soorten foto's ben ik een pure solist. Ik kan mij volledig geïsoleerd bezig houden tijdens (langlopende) projecten. Eenzaam en veel te vroeg opstaan om gebruik te maken van net dat ene streepje ochtend of juist avondlicht. Als dat meezit ben je super gelukkig.

Aan de andere kant werk ik dan weer zeer graag samen met collega’s. 2 Weten soms meer dan 1, maakt werk lichter en kan je soms tot betere prestaties duwen. Ik heb daarom ook een kleine netwerk van professionals rond mij heen waar ik op vertrouw en op kan bouwen.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Al jaren ben ik zelfstandig ondernemer. Begonnen als eigenaar van een klusbedrijf. Na de komst van mijn eerste dochter werd dat lastig combineren en ben ik de ICT ingerold wat ik deels vanuit huis kon doen. Tot op de dag van vandaag heb ik daar nog een grote klant van, maar het werk zelf vind ik uiteindelijk niet creatief genoeg. Vandaar dat ik het gewaagd heb de camera professioneel in te zetten. Tot nu toe met succes.

Het heeft me tot nu toe ongelofelijk veel gebracht. De contacten, situaties en locaties waar ik normaal niet echt kwam. Het is zo'n pure kick als je ineens bovenop een gigantische bouwkraan staat nadat je de kraandrijver in zijn cabine hebt kunnen fotograferen. Of uit IJsland terugkomt om daar de reclame van een hotel te fotograferen.

Unieke situaties met unieke klanten. Ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die dat niet geweldig vind. Ik in ieder geval wel!

Lees Alle informatie over fotograaf Mart uit Rotterdam
Boek Mart uit Rotterdam
chatIcon

We maken op onze website gebruik van cookies voor technische en analytische redenen en voor marketingdoeleinden. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.