Mijn favorieten
Sluiten
Boek je fotoshoot
Profielfoto van Herman

Fotograaf Herman Heutink

0 reviews

Herman doet

Interieur fotograaf

Over Herman

Mijn bedrijf, mijn liefde voor beelden maken, het uiteindelijke plaatje. Dat is mijn drijfveer, tevens de post-production, waar het beeld in zijn totaliteit wordt bijgewerkt waar nodig. Ik zeg altijd maar zo een goeie foto kun je alleen beter maken. Dus zorg ik ervoor dat de beelden op de juiste manier belicht worden, waar nodig bewerk ik alleen in Photoshop of Lightroom. Meestal zijn dit kleine correcties. Maar het mooiste vind ik altijd de reactie van mijn opdrachtgevers. Ik had laatst een hele leuke... Mijn opdrachtgever belt mij na de levering van de foto's op met de opmerking: Herman, ik vind de kleuren van de foto's totaal niet overkomen met de werkelijke kleuren. Maar was het daarvoor toch wel altijd goed, zeg ik. Ja maar de kleuren zijn zo verzadigd. Ok, zeg ik.. Ik laad de foto's even in op de MB Pro en kom wel even langs. Bleek dat ze nieuwe beeldschermen in de winkel hadden, de goedkoopste van het goedkoopste. Dus ik sla mijn MB Pro open en laat de beelden daarop zien. Oh, dat ziet er wel even anders uit. Ach zeg ik.. ik heb het meer meegemaakt. En mijn schermen zijn altijd gecalibreerd. Dat doe ik standaard iedere maand. Hij was een gelukkig man. En mijn drijfveer... Ik had de moeite even genomen om hem de juiste beelden te laten zien, en meteen ook zijn scherm even gecalibreerd, met mijn i1Display Pro van X-rite. Zodat hij ook meteen de juiste beelden te zien krijgt. Mijn leven met mijn vrouw, onze poes en ons huis. Ik ben pas laat met fotografie begonnen, toen ik 38 was deed ik mijn opleiding aan de fotoacademie te Amsterdam. De momenten dat mijn foto's werden beoordeeld door de mentoren. Was voor mij zeer bijzonder. Ik heb altijd grote zorg besteed aan de presentatie van mijn werk, en dat doe ik nog steeds. Het kleinste detail wordt zichtbaar in mijn foto's. In 2003 kreeg ik mijn eerste interieuropdracht, dat was een huis in Aerdenhout. Een grote villa, waarvan de eigenaren zelf op zeilvakantie waren. Dus werd ik ontvangen door de bediende. Die heeft mij rondgeleid, waardoor ik een goed beeld kreeg van wat er precies in beeld moest worden gebracht. Ik heb er 2 dagen aan gewerkt om alle ruimtes in beeld te brengen. Fotografeerde toen nog volledig analoog. De mooiste periode vond ik. In deze periode van het digitale tijdperk, is de fotografie niet echt veranderd, behalve dan dat de beelden welke je maakt meteen zichtbaar zijn. Nog steeds maak ik mijn foto's op de analoge manier. Het schermpje op de camera gebruik ik zo goed als niet. De lichtmeter doet het werk, en die meting stel ik op de camera in. Als ik een ruimte binnenkom, dan weet ik meteen uit welke hoek de eerste foto gemaakt gaat worden. Ik zoek het buitenlicht in de foto en daar bepaal ik mijn positie op. Al deze aspecten maken mijn werk zeer bijzonder, welke opdracht ik ook uitvoer.

33 jaar ervaring

Sterscore:

Sterscore

We helpen je bij het kiezen van de fotograaf die het beste bij jou past. We willen daarom dat jij zoveel mogelijk informatie hebt.

Het Happix algoritme berekent voor iedere fotograaf een sterscore op basis van reviews, boekingsgemak en of de persoonlijke pagina compleet is. Zo kun jij makkelijker alle fotografen met elkaar vergelijken.

Boek je fotoshoot bij Herman

  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • Fotoshoot inclusief reiskosten (excl. BTW) Fotoshoot in de fotostudio (excl. BTW)

    ...

Jouw fotoshoot

(Stap 1 van 4)

Fotoshoot op thuis, op locatie of in de fotostudio

Je kiest nu voor een fotoshoot in de fotostudio van de fotograaf. Het kan zijn dat je hierdoor verder moet reizen. Wil je een andere plaats? Kies dan voor 'Thuis of op locatie'.

Over jouw fotoshoot

(Stap 2 van 4)

(optioneel)

Wie ben je?

(Stap 3 van 4)

We delen je gegevens alleen met je fotograaf

Bekijk de agenda van Herman

(Stap 4 van 4)

Kies je tijdstip

Bedankt!

We hebben zojuist Herman gevraagd om zo snel mogelijk te reageren op jouw aanvraag. Je ontvangt dan direct bericht.

Heb je vragen? Bekijk het helpcentrum. Daar vind je in een paar klikken alle antwoorden.