Mijn favorieten

Nieuw wachtwoord nodig?

Stuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je je nieuwe wachtwoord kunt instellen.

Als dit emailadres bij ons bekend is, zal je zo meteen een mail krijgen met verdere informatie.

Sluiten
Profielfoto van Otto

Fotograaf Otto Kalkhoven

2 reviews

Over Otto

Fotograferen doe ik graag en veel en vrijwel iedere dag. Het werken in opdracht voor verschillende tijdschriften houdt het fotograferen boeiend en afwisselend. Het contact met de mensen, de wisselende omstandigheden en de variatie aan onderwerpen maken het telkens weer een uitdaging om mooi werk te leveren. Op de redactie van de tijdschriften Landleven en Herenhuis word ik -de huisfotograaf' genoemd en met die titel ben ik zeer content. Naast de fotografie ben ik veel met de digitale beeldbewerking bezig. Vele uren worden achter de computer doorgebracht. Allereerst moet het maken van een selectie van het beeld zorgvuldig gebeuren. Wat bewaar ik, wat gooi ik weg en, het belangrijkste: wat stuur ik naar de opdrachtgever. Deze selectie wordt vervolgens nauwgezet gecorrigeerd, o.a. op belichting, kleur en contrast, want alleen het allermooiste beeld is goed genoeg! Sinds 1999 fotografeer ik professioneel en vanaf die jaren heb ik een gigantisch archief opgebouwd. In mijn archief zitten veel onderwerpen, uit heden en verleden, zoals: landschappen in alle seizoenen, het boeren-landleven in binnen- en buitenland, stadsimpressies, interieurs, culinair, tuinieren en heel veel natuur, tuinen, dieren, bloemen, planten, groenten en fruit. Bij reportages voor tijdschriften maakte ik altijd al portretten van de mensen over wie het ging. Sinds enige tijd heb ik een sfeervolle fotostudio in een kerkje tot mijn beschikking waar het maken van portretten mijn nieuwste bezigheid is. Daar kan ik spelen met licht en compositie en kan ik de omstandigheden wat meer manipuleren. Het landelijke buitengebied met zijn -historische aankleding' van bebouwing en gebruiken heeft al van kinds af aan mijn belangstelling gehad. Zelf woon ik in een klein arbeidershuisje op het weidse Groninger platteland. Op die landelijke plek ben ik vaak tot in de kleine uurtjes bezig op mijn computer om vol overgave het allermooiste beeld te creëren. Met de fotografie kan ik altijd bezig blijven. Iedere dag brengt weer iets anders: de onderwerpen, de mensen en de omstandigheden zijn erg gevarieerd en vragen altijd weer om nieuwe creatieve ingevingen. Opletten, alert zijn en inspelen op de omstandigheden zijn vaak een vereiste en liggen mij goed. Als ik niet bezig ben met de fotografie, vind ik het leuk en ontspannend om te koken, (vakliteratuur) te lezen en muziek te maken. Soms maak ik in mijn werkplaats een 'doe-het-zelf' productie voor een tijdschrift. Want het werken met hout is een andere bezigheid voor de spaarzame vrije tijd. Het liefst ben ik altijd druk en altijd bezig, en atijd heb ik meer plannen en ideeen dan tijd. Maar meestal ben ik toch, al dan niet achter de computer, met de fotografie bezig.

22 jaar ervaring

Fotostudio in Eppenhuizen

Otto doet

Bruidsfotografie

Sterscore:

Sterscore

We helpen je bij het kiezen van de fotograaf die het beste bij jou past. We willen daarom dat jij zoveel mogelijk informatie hebt.

Het Happix algoritme berekent voor iedere fotograaf een persoonlijke kwaliteitsscore op basis van reviews, boekingsgemak en of het persoonlijke profiel compleet is. Zo kun jij makkelijker alle fotografen met elkaar vergelijken.

Otto heeft 2 reviews

Boek je fotoshoot bij Otto

  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • Fotoshoot inclusief reiskosten (excl. BTW) Fotoshoot in de fotostudio (excl. BTW)

    ...

Jouw fotoshoot

(Stap 1 van 4)

Fotoshoot op thuis, op locatie of in de fotostudio

Je kiest nu voor een fotoshoot in de fotostudio van de fotograaf. Het kan zijn dat je hierdoor verder moet reizen. Wil je een andere plaats? Kies dan voor 'Thuis of op locatie'.

Vertel meer aan Otto

(Stap 2 van 4)

Wie ben je?

(Stap 3 van 4)

We delen je gegevens alleen met je fotograaf

Bekijk de agenda van Otto

(Stap 4 van 4)

Kies je tijdstip

Bedankt!

We hebben Otto gevraagd om de beschikbaarheid binnen 24 uur bij te werken. Je ontvangt een bericht wanneer de agenda van Otto bijgewerkt is.

Heb je nog vragen? Bekijk het helpcentrum. Daar vind je in een paar klikken alle antwoorden.