Arjen uit Den Haag

Arjen uit Den Haag

Wat is mijn drijfveer?

Van advocaat naar fotograaf...

Het is allemaal begonnen met de komst van ons eerste kindje, nu ruim 11 jaar geleden. Je wilt natuurlijk mooie foto's hebben van je baby, en dus ging ik op internet op zoek naar babyfoto's. De mooiste foto's vond ik die waarop de baby er puur natuur op stond, met een serene witte achtergrond. En de lieve, gevoelige foto's van moeders (en vaders) met baby, waarbij de intieme sfeer goed tot uitdrukking kwam met een zwarte achtergrond. 

Toen was er echter een probleem: waar kon ik zulke foto's laten maken? De mooiste foto's waren van fotografen in de Verenigde Staten, en eentje in Zweden. Iets te ver om heen te gaan voor een babyfotoshoot... Nu was fotograferen mijn hobby, en ik wilde zo graag zulke foto's van onze baby, dat ik studioapparatuur kocht en onze woonkamer verbouwde tot fotostudio. Nu waren de foto's die ik in het begin maakte natuurlijk niet zo mooi als nu (als ik die foto's terugzie, kan ik een glimlach niet onderdrukken), maar gaandeweg werd ik steeds beter en volgens de mensen in mijn omgeving had ik er talent voor. Ik had er ook veel plezier in, en elk weekend werd onze woonkamer een fotostudio. Nadat eerst de kinderen van buren, familie en vrienden werden gefotografeerd, kwamen er later ook baby's en kinderen van voor mij onbekenden en liep het steeds meer uit de hand. Ik moest een keuze maken: of een punt erachter zetten, of een ommekeer in mijn leven maken... En zo gebeurde het dat ik mijn goede baan opzegde, en wij een huis kochten met een bedrijfspand ernaast, dat ik tot een echte professionele fotostudio verbouwde. 

Inmiddels zijn we vele jaren later (ons eerste kindje is al 11), zijn mijn foto's met 6 Internationale Gold Awards bekroond en hebben we (mijn collega's en ik) zo'n 5000 mensen blij gemaakt met prachtige foto's van hun zwangerschap en baby's. En het blijft hartverwarmend om die prachtige babyfoto's te maken en te zien :-)


Wat maakt mij gelukkig?

Wat mij gelukkig maakt...

Zijn in de eerste plaats blije gezichten van mijn twee dochters. 

Daarnaast geeft het me telkens weer een blij gevoel om het resultaat van een fotosessie aan de cliënt te laten zien. En als die dan een traantje wegpinkt bij het zien van de foto's, krijg ik toch ook een brok in mijn keel. Dat zijn de momenten waar je het voor doet :-)


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Het is bijzonder om mensen te kunnen raken. Dat kan door middel van een boek of film, en ook foto's kunnen dat effect hebben. En terwijl je een boek of film een enkele keer leest of kijkt, en hooguit na een poos nog een keer, kun je van een foto aan je muur (of bijvoorbeeld als openingsscherm op je telefoon) dagelijks genieten. En sommige foto's geven je gewoon een warm gevoel. Ik krijg het zelfs bij foto's van andere baby's, laat staan als het je eigen kindje is :-)

Nu even een kleine bekentenis: ik zei zojuist over boeken en films dat je ze 'hooguit na een poos nog een keer' leest of kijkt, maar de films van The Lord of the Rings heb ik al talloze keren gezien. En ik ben zo'n softie die ook films als Notting Hill en Love Actually eens in de zoveel tijd weer eens kijkt, en iedere keer zijn ze weer leuk. 

Lees Alle informatie over fotograaf Arjen uit Den Haag
Boek Arjen uit Den Haag
chatIcon

We maken op onze website gebruik van cookies voor technische en analytische redenen en voor marketingdoeleinden. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.