Peter uit Asten

Peter uit Asten

Wat is mijn drijfveer?

Mijn persoonlijke drijfveer in de fotografie is het maken van mooie foto's. Een foto is voor mij geslaagd als ik ik samen met de klant kan zeggen Wow! Die is goed!

Ik ben geboren in 1962 in Sittard. Heb mijn jeugd doorgebracht in Limburg en ben uiteindelijk neergestreken in Brabant in het plaatsje Asten. Ik ben begonnen met fotografie op mijn achtste: ik kreeg toen mijn eerste toestel van mijn vader, een simpele agfa clack. Sindsdien heeft het fotografie-virus mij niet meer losgelaten.

Wat destijds is begonnen als een leuke hobby is later uitgegroeid tot een echte passie….  Mijn passie en enthousiasme voor fotografie groeit nog steeds. Ik fotografeer allerlei onderwerpen zoals landschap, portretten en architectuur. Na mijn opleiding aan de Nederlandse Fotovakschool ben ik tegenwoordig werkzaam als zelfstandig fotograaf.  Ik werk met name binnen de zakelijke markt: vastgoedfotografie, bedrijfsfotografie, reclame, food- en product fotografie.

Mijn werk onderscheidt zich door niet alledaagse composities, degelijk vakmanschap, gecombineerd met de nieuwste technieken en vooral veel inzet. De gemaakte beelden worden digitaal verwerkt in eigen beheer. De donkere kamer is vervangen door Lightroom en Photoshop.

In mijn vrije werk benader ik mijn onderwerpen vooral op een conceptuele manier. Het uitgangspunt hierbij is in meestal een idee of concept. Het begint dus vaak met een creatief denkproces. een verhaal dat ik wil vertellen of een gevoel dat ik wil overbrengen. Vervolgens is het een uitdaging om de juiste beeldtaal te vinden.

Ik beïnvloed de beelden zodanig dat de foto uitdrukt wat ik wil. Dat beïnvloeden kan in de te fotograferen scene, maar ook achteraf, door het toepassen van beeldmanipulatie.


Wat maakt mij gelukkig?

Wat mij gelukkig maakt is dat ik als ik s'avonds mijn bed in duik ik kan zeggen: dat was een goeie dag!. Ik probeer zoveel mogelijk het moment te pakken, en leef meestal in het nu.

Ik word blij van contact met andere mensen, en doe graag nieuwe ervaringen op. Ik hou ontzettend veel van reizen door mooie landschappen en het ontdekken van andere culturen.

Ik ben open-minded, en ben begaan met de wereld om me heen.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Fotografie is voor mij een bijzonder vak, omdat ik mijn geld verdien met datgene wat ik het leukst vind om te doen! Verder vind ik het prachtig om beelden die ontstaan uit een gedachte of een concept dooor middel van fotografie om te kunnen zetten in echte beelden, die tastbaar zijn.

Behalve fotografie wordt ik ook erg gelukkig van het maken van muziek. Ik speel bas in een band, en kan me daar helemaal in uitleven! Het geeft echt ontzettende voldoening om samen met een aantal mensen een stuk muziek te spelen, en dat je waardering krijgt van het publiek.

Lees Alle informatie over fotograaf Peter uit Asten
Boek Peter uit Asten
chatIcon

We maken op onze website gebruik van cookies voor technische en analytische redenen en voor marketingdoeleinden. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.